Sighișoara: Studiu de fezabilitate pentru regenerarea urbană a centrului istoric Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

Sighișoara: Studiu de fezabilitate pentru regenerarea urbană a centrului istoric

Primarul municipiului Sighişoara, Iulian Sîrbu, a anunţat vineri, 20 octombrie, semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al obiectivului ”Regenerarea urbană a centrului istoric al Sighişoarei – patrimoniu mondial UNESCO”, în valoare de peste 600.000 de lei.
”Un pas înainte pentru realizarea regenerării urbane a centrului istoric din Sighişoara! Am semnat contractul pentru Studiul de Fezabilitate. Finanţarea acestuia se realizează în baza parteneriatului pe care îl avem cu ADR Centru. Vorbim despre un proiect în cadrul căruia îmi doresc să schimbăm aspectul zonei centrale, zonă care va avea şi o altă utilitate. Când spun zona centrală mă refer la parcul central şi zona Sigma. Prin acest contract vom avea: studii de teren (geotehnic, topografic), expertiza tehnică, studiu istoric, studiu de fezabilitate şi deviz general, documentaţiile tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/ acordurilor/ autorizaţiilor. La finalul acestei investiţii, ce ar urma să se realizeze cu fonduri europene, Sighişoara trebuie să aibă, printre altele, o piaţă urbană prin reabilitarea şi amenajarea zonei Sigma, alei pietonale, spaţiu recreativ şi cultural, iluminat arhitectural, regenerarea verde a parcului central şi extinderea sistemelor de supraveghere”, a scris primarul din Sighişoara, într-o postare pe Facebook.
În luna martie a acestui an, Municipiul Sighişoara a semnat un acord de parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Centru pentru realizarea unui proiect de sprijin la nivelul Regiunii Centru.
Acordul de parteneriat vizează pregătirea de proiecte finanţate pentru perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură şi servicii publice de turism, infrastructură rutieră de interes judeţean, inclusiv variante ocolitoare şi drumuri de legătură. 

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE