Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1989 Vizualizări

Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt convocați să participe joi, 26 octombrie, de la ora 14.00, la ședința ordinară de lucru aferentă lunii octombrie a Consiliului Local Târgu Mureș.

Potrivit convocatorului făcut public pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, ordinea de zi a ședinței conține următoarele proiecte de hotărâre:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan urbanistic zonal- relotizare teren și stabilire reglementări urbanistice pentru construire case de locuit”, cu regulamentul local de urbanism aferent străzii Plutonier Adj. David Rusu nr. 43. Iniţiator: Pop Iacob Daniel și Simon Attila.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal – stabilire reglementări pentru construire clădire de prestări servicii, locuire colectivă mică, împrejmuiri, branşamente la utilităţi”, strada Gheorghe Doja nr. 219 cu regulamentul local de urbanism aferent. Iniţiator: SC Bumeka Plus SRL.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan urbanistic zonal – parcelare teren, stabilire reglementări urbanistice pentru construire ansamblu de locuinţe unifamiliale, reglementare accese și infrastructură edilitară”, cu regulamentul local de urbanism aferent străzii Podeni nr. 50. Iniţiator: SC Maco Construct SRL.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare, pentru utilizatorii serviciului de salubrizare în Municipiul Târgu Mureș.

5. Proiect de hotărâre pentru aprobarea modificării prin reformulare a articolului 5 alieatul (1) din Anexa la Hotărârea Consiliului Local nr. 89 din 30 aprilie 2020 privind aprobarea Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport, depozitare, eliberare a vehiculelor cu tracțiune animală/atelajelor, a celor trase sau împinse cu mâna care circulă neregulamentar și a animalelor abandonate la care nu s-a putut stabili/identifica proprietarul sau deținătorul, identificate pe domeniul public sau privat al Municipiului Târgu Mureș

6. Proiect de hotărâre privind actualizarea inventarului domeniului public al Municipiului Târgu Mureș în sensul includerii a 15 mijloace de transport electrice și stațiile de încărcare aferente, destinate serviciului public de transport local și punerea la dispoziție a acestor bunuri în administrarea și exploatarea operatorului delegat SC Transport Local SA. precum și aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane cu autobuze, efectuat prin curse regulate în Municipiul Târgu Mureș cu nr. 75072/29 noiembrie 2019.

7. Proiect de hotărâre privind actualizarea inventarului domeniului public al Municipiului Târgu Mureș în sensul includerii a 21 de mijloace de transport destinate serviciului public de transport local și punerea la dispoziție a acestor bunuri în administrarea și exploatarea operatorului delegat SC Transport Local SA.

8. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 15,52 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, pe strada Înfrățirii nr. 8 către SC Pîinea de Casă SRL.

9. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 4,89 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, Bulevardul Pandurilor nr. 53, ap. 3, către Szabo Karoly și Szabo Eva.

10. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 17,4 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, strada Cutezanței nr. 17, teren aferent construcției, către I.I. Pescăruș Marius Cristian.

11. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 50 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, strada Sf. Ioan fără număr, teren aferent construcției, către SC Georgel SRL.

12. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 14,08 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, strada Nicolae Bălcescu nr. 48, ap. 11 către Molnos Akos.

13. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 3,85 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, strada Livezeni nr. 15, ap. 2 către Șuteu Tiberius-Cătălin.

14. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință a Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș, pentru perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024.

15. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat și particular din municipiul Târgu Mureș în anul şcolar 2023-2024.

16. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș în consiliul de administrație al Palatului Copiilor Târgu Mureș, în anul școlar 2023-2024.

17. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Târgu Mureș a unor bunuri aflate în concesiunea Compania Aquaserv SA în vederea scoaterii din funcțiune, casării și valorificării acestora.

18. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș nr. 433 din 24 noiembrie 2022 privind aprobarea unor facilități/gratuități la transportul public în comun, pentru diferite categorii sociale și persoane cu domiciliul în Târgu Mureș, precum și aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane cu autobuze, efectuat prin curse regulate în Municipiul Târgu Mureș.

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării unui concurs de idei pentru concepția artistică „Troița ostașilor eroi de la inundațiile din 1970”.

20. Proiect de hotărâre privind punerea la dispoziția Companiei Aquaserv SA a unor sisteme de utilități publice situate pe terenuri aflate în proprietatea Municipiului Târgu Mureș, în vederea implementării Proiectului ”Creșterea eficienței energetice la amplasamentele operate de Compania Aquaserv SA prin utilizarea surselor regenerabile de energie solară”.

21. Proiect de hotărâre privind finanţarea din bugetul local a indemnizaţiei în valută pentru o delegație din partea Administrației Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș în vederea deplasării în Ungaria, la Zoo Miskolc, în perioada 2 – 3 noiembrie 2023, respectiv 6 – 7 noiembrie 2023.

22. Proiect de hotărâre privind finanţarea din bugetul local a indemnizaţiei în valută pentru o delegaţie din partea Administrației Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș în vederea deplasării la Zoo Budapesta/ Ungaria, în perioada 9 – 10 noiembrie 2023.

23. Proiect de hotărâre privind modificarea si completarea anexei nr. 1 și 2 a Hotărârii Consiliului Local nr. 171/2023 privind organizarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular din Municipiul Târgu Mureș, pentru anul școlar 2023-2024.

24. Proiect de hotărâre privind revocarea dreptului de administrare al CSM Târgu Mures – Marosvásárhelyi Városi Sportklub asupra imobilului identificat în Anexa nr. 6 – Parcul Stadionul Municipal, punctul 7- Stadionul Municipal Teren Fotbal cu Tribună 12.000 locuri plus Pista Atletism si Anexe la Parcul Municipal C.F. nr. 129302 – C8 – suprafată construită la sol 21.935 metri pătrați – din Hotărârea Consiliului Local Târgu Mures nr. 438/24 noiembrie 2022, în scopul gestionării eficiente a domeniului public al Municipiului Târgu Mureș, în valoare de 4.309.294,13.

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie pe trimestrul III anul 2023, pentru Unitatea Administrativ Teritorială – Municipiul Târgu Mureș.

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea “Regulamentului de autorizare, organizare, atribuirea în gestiune delegată și controlul executării serviciului de transport în regim de taxi pe raza municipiului Tîrgu Mureş”.

27. Proiect de hotărâre privind darea în administrare către Direcția Școli și SC Locativ SA a patrimoniului aferent Cinematografului ”Arta”.

28. Proiect de hotărâre privind aprobarea validării Dispoziției de Primar nr. 1.346 din 27 septembrie 2023 referitoare la modificarea bugetului Unităţii Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureş pe anul 2023 și rectificarea bugetului Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureș pe anul 2023.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE