”La cafea cu un polițist”, eveniment inedit organizat la Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

”La cafea cu un polițist”, eveniment inedit organizat la Târgu Mureș

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a organizat sâmbătă, 28 octombrie, la o terasă din Platoul Cornești din Târgu Mureș, o întâlnire informală sub conceptul ,,La cafea cu un polițist”, pentru toate persoanele interesate de o carieră în Poliție.

La activitate au fost invitați să participe atât tineri, doritori să se alăture misiunilor și valorilor Poliției Române, în interesul binelui public, cât și orice alte persoane care, la un moment dat, au fost curioase cu privire la profesia de polițist.

”Polițiștii mureșeni s-au bucurat de prezența unui public tânăr și numeros, împreună cu care au fost lămurite toate curiozitățile din jurul subiectului admiterii în școlile de poliție, dar și a profesiei de polițist. Tinerii din rândul unităților de învățământ din județul Mureș și nu numai, interesați de o carieră profesională în poliție, au avut ocazia de a primi răspunsuri la întrebări, într-un cadru degajat și plăcut. Discuțiile referitoare la cerințele de recrutare, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor de admitere s-au aflat în centrul întâlnirii organizate”, au informat reprezentanții Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

De asemenea, nu au lipsit subiectele legate de uniforma de poliție, viața de zi cu zi a unui polițist, specializările în profesie sau importanța relaționării cu cetățeanul, iar polițiștii din cadrul structurilor rutiere, de ordine publică, criminalistic, siguranță școlară, pregătire profesională și resurse umane au fost încântați să împărtășească câte puțin din experiența lor cu cei doritori.

”Nu în ultimul rând, cei prezenți au avut ocazia de a observa îndeaproape trusa criminalistică și aparatele de detectare a prezenței în aerul expirat a alcoolului sau a substanțelor interzise în salivă. Nu au lipsit, nici de această dată, ochelarii care simulează starea de deteriorare a simțurilor prin consumul de alcool sau substanțe psihoactive. Mulțumim pentru buna colaborare și pentru implicare Inspectoratului Școlar Județean Mureș. De asemenea, activitatea nu ar fi fost posibilă fără importantul sprijin al Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol – Filiala Mureș și al Corpului Național al Polițiștilor. Dat fiind feedback-ul primit și atmosfera de care ne-am bucurat, astfel de întâlniri sunt preconizate a fi organizate și în viitor”, au mai informat organizatorii evenimentului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE