Imobil nou în proprietatea Comunei Albești Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

Imobil nou în proprietatea Comunei Albești

Aleșii locali ai comunei Albești și-au însușit recent, în data de 6 octombrie 2023, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, cu unanimitate de voturi, 15, documentația tehnică cadastrală executată de expertul topograf Gogoașă Raul și au aprobat înscrierea dreptului de proprietate asupra terenului în favoarea Comunei Albești, domeniul privat, pentru imobilul identificat în C.F. nr. 52779 Albești și pentru actualizarea datelor în sensul modificării suprafeței inițiale înscrise, respectiv mărirea suprafeței rezultate din măsurătorile topografice de la 486 de metri pătrați la 558 de metri pătrați, precum și radierea dreptului de folosință înscris la sarcini sub nr. 429/1957 ce figurează pe numele Morariu Mihail, ca urmare a decesului acesteia.

Imobilul care face obiectul hotărârii nu face obiectul vreunei cereri de reconstituire a dreptului de proprietate privată sau de restituire depuse în baza actelor normative cu caracter special privind fondul funciar, respectiv celor care reglementează regimul juridic al imobilelor preluate în mod abuziv de Statul Român în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, nu este grevat de sarcini și nu face obiectul vreunui litigiu.

”Temeiul legal se regăsește în prevederile Legii nr. 7/1996, a cadastrului și a publicității imobiliare, cu modificările și completările ulterioare, a Ordinului nr. 600/2023 al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 36, alineatul 1, din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și cele ale articolului 1138 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora terenurile aflate în proprietatea statului, situate în intravilanul localităților și care sunt în administrarea primăriilor, revin comunei, orașului sau după caz, comunei în a cărui rază administrativ-teritorială se află și intră în domeniul lor privat”, a precizat Dănuț Purcariu, secretar general al Primăriei Comunei Albești.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/ )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE