Șoferii băuți sau drogați care cauzează accidente mortale, condamnați la închisoare cu executare Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Șoferii băuți sau drogați care cauzează accidente mortale, condamnați la închisoare cu executare

Începând cu data de 13 iulie 2023, șoferii care au provocat un accident în timp ce se aflau la volan sub influența băturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, în urma căruia rezultă decesul uneia sau a mai multor persoane, nu pot dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Reamintim că, la data de 13 iulie 2023, a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal. Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori nu deținea permis de conducere”, transmit polițiștii mureșeni.

Persoana în cauză va fi condamnată la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnată cu suspendarea executării pedepsei.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii mureșeni vă recomandă:

  • Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere. Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce autovehicule, reduce viteza de reacție, afectează puterea de concentrare și vederea;
  • Consumul de substanțe psihoactive induce o falsă încredere în propriile simțuri, conducătorul asumându-și irațional riscuri în trafic. Combinate, substanțele psihoactive și alcoolul sporesc semnificativ riscul implicării într-un accident rutier;
  • Dacă ați consumat alcool, luați un taxi sau rugați pe cineva să vă ducă acasă!
  • Nu vă lăsați prietenii să conducă sub influența alcoolului sau să consume substanțe interzise!
  • Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, se află sub influența alcoolului sau a drogurilor!
  • Respectați cu strictețe regulile de circulație, adaptați permanent viteza la condițiile de drum și informați-vă cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le veți parcurge!

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE