Home / Reghin / Întâlnirea tinerilor ortodocși din protopopiatul Reghin

Întâlnirea tinerilor ortodocși din protopopiatul Reghin

Distribuie

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Reghin a găzduit sâmbătă, 25 noiembrie întâlnirea tinerilor ortodocși din protopopiatul Reghin. Evenimentul dedicat tinerilor, inițiat de către părintele protopop Valentin Vârva, are loc în fiecare an la una din bisericile de pe raza municipiului Reghin.  Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși tineri, alături de preoți și dascăli, precum și oficialități județene și centrale.

„Întâlnirea a debutat cu un moment de rugăciune, urmat de conferința duhovnicească intitulată: „Responsabilitățile tinerilor în societatea contemporană”, susținută de părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, și de părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei. Un moment deosebit al serii a fost reprezentat de recitalul de colinde susținut de către corul „Ecclesia” al preoților din cadrul protopopiatului Reghin și de un grup de tineri seminariști, elevi la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. La final, părintele inspector Claudiu Dorin Chiorean a mulțumit invitaților și tuturor celor prezenți la acest eveniment de suflet, organizat anual în cadrul protoieriei. Protopopiatul Reghin, ca organizator al evenimentului, a oferit tinerilor prezenți câte o carte de folos duhovnicesc, ca semn al dragostei pentru jertfa depusă în parohiile de unde provin. Evenimentul duhovnicesc s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de organizatori”, a precizat pr. Sorin Sîplăcan, citat de www.reintregirea.ro.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Activitate de combatere a bullying-ului la Biblioteca Municipală Reghin

Distribuie La începutul acestei luni, Biblioteca Municipală „Petru Maior” din Reghin a găzduit o inedită …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.