Home / Reghin / Zi de aleasă sărbătoare în parohia ortodoxă Iernuțeni

Zi de aleasă sărbătoare în parohia ortodoxă Iernuțeni

Distribuie

Credincioșii din Parohia Ortodoxă Reghin – Iernuțeni au trait duminică, 26 noiembrie un moment cu totul special prilejuit hramul Centrului cultural-catehetic Reghin, închinat Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.

Potrivit www.reintregirea.ro, un sobor de preoți a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica parohială, iar invitat de seamă al evenimentului a fost părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia, care a rostit un înălțător cuvânt de învățătură. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către un grup de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, dirijați de tânărul Iustin Chiorean. Aceștia au susținut și un scurt recital de colinde tradiționale românești. Totodată, la finalul slujbei, a fost sfințită icoana Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina.

Potrivit aceleiași surse, lucrările de edificare a Centrului cultural-catehetic „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” au debutat în luna iunie a anului 2017, acesta fiind binecuvântat în data de 6 decembrie 2019 de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. Centrul s-a dovedit a fi, înainte de toate, un loc de întâlnire pentru tinerii cu evlavie la Sfânta Ecaterina, un loc în care aceștia să se poată exprima și unde să fie ascultați. În cadrul întâlnirilor propuse, tinerii au putut participa la activități de tip atelier și seminare pe teme diverse, privind dezvoltarea personalității, relațiile de prietenie și familie, precum și modul de ancorare în viața duhovnicească cu ajutorul Bisericii.

„Sfânta Mare Muceniță Ecaterina este ocrotitoarea tuturor celor învățați, a celor care caută lumina cunoștinței, îi ocrotește pe studenți, elevi și pe toți cei iubitori de carte. Este ocrotitoarea teologilor, a profesorilor, a copiilor, a fecioarelor și a văduvelor, vindecătoarea celor bolnavi, izbăvitoarea celor în necazuri. Centrul cultural-catehetic „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” cuprinde toate parohiile din zona Reghinului, fiind coordonat de către părintele dr. Claudiu Dorin Chiorean, Inspector de Religie în cadrul IȘJ Mureș”, informează www.reintregirea.ro.

(Redacția)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Concert de pricesne și lansare de carte la Reghin

Distribuie Despărţământul Reghin al Astrei şi Parohia Ortodoxă „Sfântul Lazăr”  invită publicul la un concert …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.