Patriotism și caritate la „Alchimia Națiunii”, eveniment organizat la Cocoșul de Aur Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 457 Vizualizări

Patriotism și caritate la „Alchimia Națiunii”, eveniment organizat la Cocoșul de Aur

Cu ocazia zilei dedicate sărbătoririi patriei române, 1 Decembrie, Cosmin Pop, proprietarul unuia dintre monumentele istorice restaurate ale Municipiului Târgu Mureș, Cocoșul de Aur, a organizat un eveniment intitulat „Alchimia Națiunii”, desfășurat în data de 30 noiembrie la forul istoric, situat la intersecția străzilor Sinaia și Călărași.  „Ideea a fost de a împreuna un loc istoric cu istoria. Cred că este datoria noastră să fim vesseli atunci când putem fi veseli și un loc mai bun în care să aducem istoria decât într-un monument istoric, nu era. Ne trebuie doar oameni care să știe să aprecieze și să celebreze la adevărata valoare și cu adevărată recunoștință istoria”, a declarat Cosmin Pop pentru cotidianul Zi de zi.

Scopul evenimentului a fost gândit dual, pentru a celebra ziua națională a României, respectiv pentru a concentra eforturile financiare ale prezidiului în scop exclusiv caritabil. Latura caritabilă a evenimentului s-a fundamentat prin intermediul unei licitații, obiectele licitate fiind câteva tablouri pictate de artistul mureșean Mircea Albu, care a primit cu entuziasm această misiune, de a crea și de a-și oferi creația în scop caritabil pentru o cauză nobilă. “Ca întotdeauna, când se adună oameni de o cantitate deosebită, cum sunt românii care știu să se adune sincer și voluntar la sărbători, trebuie să ne gândim și la cei cărora le datorăm într-un fel sau altul ceva. Astăzi am ales ca recunoștința noastră să se îndrepte către cei care fac să putem sta liniștiți, să putem dormi liniștiți, să putem petrece liniștiți. Aceștia sunt aceleași personaje care în 1918 ne-au dăruit o țară, iar astăzi ne dăruiesc liniștea: armata română. Astfel, astăzi am decis să ne manifestăm recunoștința sub formă de donație către Asociația Militarilor Veterani din Teatrele de Operații”, a adăugat proprietarul Cocoșului de Aur și organizatorul evenimentului.

Evenimentul a întrunit o serie de momente artistice, susținute de artiști de seamă, oameni ai artelor care au introdus prezidiul în spiritul de sărbătoare. Artistul care a performat în deschiderea seratei  a fost Leonard Buta, care a susținut un recital de pian. A urmat un moment liric, susținut de Ciprian Apetrei și Rudy Moca. Punctul culminant al serii a fost reprezentat de cele două concerte care au antrenat veselia și voia bună a spectatorilor, fiind susținute de trupa Euphonica și de solista Gențiana. Evenimentul a fost prezentat de Rudy Moca și Cristian Tabără.

Pentru ca ambianța patriotică să fie completă, au fost servite bucate tradiționale, desprinse parcă din meniurile specific țărănești, printre care s-au regăsit celebra slănină cu ceapă, fasole cu ciolan, jumări, vinete, zacuscă, grătare și altele.

Text și foto: Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE