Home / Cultură / Un reghinean, admis în prestigioasa Accademia Internazionale Mauriziana de la Vatican

Un reghinean, admis în prestigioasa Accademia Internazionale Mauriziana de la Vatican

Distribuie

Reghineanul Mihai-Dan Farcaș, fondatorul Asociației Our Lifetime, a fost admis în prestigioasa Accademia Internazionale Mauriziana. Nu este vorba de o academie în sensul comun al cuvântului, ci de o structură a Bisericii Catolice, care amintește faptul că școlile de azi s-au format, acum sute de ani, în jurul Bisericii.

Mihai-Dan Farcaș a primit înalta decorație din mâinile Excelenței Sale Ducele Fabrizio Mechi și ale Eminenței Sale Cardinalul Francesco Monterisi. Decorația i-a fost acordată pentru proiectele caritabile derulate prin intermediul Asociației Our Lifetime.

”Zilele trecute, am avut marea onoare de a primi una dintre cele mai prestigioase distincții: colanul Accademiei Internazionale Mauriziene. Nu este vorba de o academie în sens clasic, ci de o organizație născută în sânul Bisericii Catolice, cu o mare deschidere ecumenică. De fapt, este o rețea a Binelui, care reunește catolici de mai multe rituri, ortodocși, protestanți și chiar neoprotestanți. Această organizație pune rugăciunea în centrul activității sale, iar apoi urmează acțiuni caritabile, culturale și educative. Am primit această distincție datorită activității de voluntariat desfășurate în cadrul Asociației Our Lifetime și în cadrul Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei”, a precizat Mihai-Dan Farcaș.

Potrivit acestuia, Accademia este o organizație de drept pontifical, adică funcționează cu aprobarea Papei Francisc. Ea este condusă, în calitate de Mare Prior, de Eminența Sa Cardinalul Francesco Monterisi, cel care l-a reprezentat pe Sfântul Părinte la înscăunarea noului împărat al Japoniei. Rectorul Accademiei este Excelența Sa Ducele Fabrizio Mechi din Pontassieve. Până la moartea sa, anul trecut, președintele Accademiei era șeful Familiei Regale a Italiei. 

”În România, Accademia a fost adusă de episcopul de pie memorie PS Florentin Crihălmeanu, cel care a condus Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla. În ultimii ani, Accademia a avut o bogată activitate caritabilă în sprijinul refugiaților ucraineni și a dotat cu rețele de calculatoare și cu cărți școli din Republica Moldova. Ceremonia în care am primit decorația oferită de Accademie a avut loc într-unul dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din Roma. Domus Mariae este o biserică dedicată Sfintei Fecioare. La liturghie au fost aduse și moaștele Sfântului Mauritius, martir pentru credință în timpul Imperiului Roman, un sfânt cinstit deopotrivă de ortodocși și de catolici”, a conchis Mihai-Dan Farcaș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU. Pasiunea pentru fotografie, sursă de venit pentru Ariana Sigmirean

Distribuie Nunți, botezuri, zile onomastice, absolviri fie ele de liceu sau facultate sunt momente importante …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.