Utilajele IRUM Reghin cuceresc Europa Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8139 Vizualizări

Utilajele IRUM Reghin cuceresc Europa

Compania IRUM Reghin a fost prezentă, în luna noiembrie 2023, în Hannovra (Germania), la Agritechnica 2023, cel mai mare târg agricol din Europa, unde a expus, în standul României, cele mai apreciate produse IRUM: două tractoare agricole TAGRO 102 și noul model TAF 690 S5.

În calitate de participant la acest eveniment de amploare, IRUM a adus în prim-plan tractorul agricol românesc, TAGRO, atât în forma sa standard, cât și echipat cu noul sistem GPS implementat în echiparea tractorului românesc. Deja, acest model a atras atenția comunității agricole, generând interes și curiozitate din partea fermierilor, dar și a potențialilor parteneri.

În timpul evenimentului, echipa IRUM s-a concentrat pe interacțiunea cu potențiali dealeri și parteneri din diverse țări europene, și nu numai.

Totodată, prezența la Agritechnica 2023 a oferit companiei IRUM Reghin oportunitatea de a dezvolta relații comerciale solide și de a extinde distribuția tractorului TAGRO si utilajului forestier TAF 690 S5 în Europa și dincolo de granițele sale.

Viziune pentru dezvoltare

Dr. Ing. Andrei Oltean (foto), Director de Dezvoltare al IRUM Reghin, unicul producător român de tractoare agricole și utilaje forestiere, a dezvăluit, într-un interviu acordat postului de televiziune Agro TV, că firma pe care o reprezintă are planuri ambițioase de extindere pe piața europeană de profil.

”Reușim să ne dezvoltăm rețeaua de dealeri la nivel european, am început, bineînțeles, cu piața din România, ulterior intrând pe piața din Ungaria, în principal în Europa de Est, Polonia, Austria. Agritechnica este o oportunitate bună pentru noi de a ne identifica noi parteneri, ne bucurăm foarte mult că la acest târg suntem prezenți alături de dealerul nostru din Germania, lucru care ne ajută foarte mult să comunicăm mult mai simplu cu clienții din zona aceasta și totodată să le arătăm faptul că deja suntem prezenți cu un punct de service și putem să oferim servicii complete, dacă vorbim de o vânzare a utilajului. Cel mai important lucru pe care l-am făcut putem spune că a fost a fost investiția în IFOR, în 2015, când am ales să înființăm singurul Centru de Cercetare-Dezvoltare din estul Europei, privat, din acest sector. Practic, acesta a fost scopul, să reușim să dezvoltăm utilaje agricole și forestiere care să îndeplinească cele mai înalte standarde și să putem să reușim să facem export cu ele”, a declarat Dr. Ing. Andrei Oltean.

Fermierii români, insuficient sprijiniți

Totodată, Directorul de Dezvoltare al IRUM Reghin a menționat, referindu-se la piața europeană de utilaje, că aceasta ”este o piață foarte atractivă, chiar dacă la nivel de volum nu se compară cu ce se întâmplă în Asia sau în alte regiuni ale globului”, respectiv că aceasta ”este una dintre cele mai stabile din lume, alături de cea din America”, motiv pentru care ”toți producători mari, și din alte zone ale globului, încearcă să vândă în Europa.”

”Produsele pe care noi le-am dezvoltat au fost dezvoltate în așa fel încât să satisfacă nevoia atât a pieței europene, cât și pieței din America. Practic, noi cu asta am pornit. Piața românească, comparativ cu piața din Europa, putem spune că încă este una subdezvoltată, până în momentul în care nu vom avea niște acțiuni concrete legate de achiziția utilajelor și un anumit suport față de fermierii români nu vom putea să ne atingem potențialul maxim, pentru că lucrul acesta s-a întâmplat în toate țările și din Europa de Est și din Europa de Vest, sprijinul acesta spre fermieri a existat tot timpul și va trebui să se înțeleagă și la noi în România că fără un sprijin focusat în direcția aceasta nu vom reuși să înnoim parcul de utilaje agricole la nivelul la care ar trebui”, a punctat Dr. Ing. Andrei Oltean.

Optimism pentru viitor

Referindu-se la viitor, Dr. Ing. Andrei Oltean a subliniat dorința ca IRUM Reghin să își consolideze poziția pe piața europeană a tractoarelor forestiere și a tractoarelor agricole.

”Vrem să fim un jucător important în principal în Europa de Est, ne motivează foarte tare faptul că la nivel de tractoare forestiere suntem unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial, iar în zona de tractoare agricole din momentul în care am decis să intrăm și în această piață ne-am propus să devenim un jucător important. Eu sunt convins că vom reuși să facem chestia aceasta, mai ales prin faptul că de exemplu anul trecut în piața din România pe sectorul de 100 de cai putere, produs pe care noi îl facem, am fost lideri – ne dă curaj să credem că vom reuși să facem lucrul acesta și pe alte piețe din Europa”, a conchis Directorul de Dezvoltare al IRUM Reghin.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE