Acord de înfrățire între Târgu Mureș și un oraș exotic de pe țărmul Mării Mediterane Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2373 Vizualizări

Acord de înfrățire între Târgu Mureș și un oraș exotic de pe țărmul Mării Mediterane

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 21 decembrie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, cu majoritate de voturi, încheierea unui acord de înfrățire între Municipiul Târgu Mureș și orașul Herzliya, Districtul Tel Aviv, din statul Israel.

Niciun argument prezentat în Consiliul Local Târgu Mureș

”Municipiul Târgu Mureș dorește să încheie un Acord de Înfrățire cu instituția similară din Orașul Herzliya, districtul Tel Aviv din statul Israel. Reprezentanții celor două orașe, Târgu Mureș și Herzliya au convenit asupra încheierii unui parteneriat, la inițiativa Municipiului Târgu Mureș, conform adresei nr. 37675 din data de 31 mai 2023, anexată prezentului referat. Potrivit articolului 129, alineatul 2, litera e, Consiliul Local exercită atribuții privind cooperarea interinstituțională pe plan intern și extern. În exercitarea atribuțiilor prevăzute la alineatul 2, litera e, Consiliul Local hotărăște, în condițiile legii, înfrățirea comunei, orașului sau municipiului cu unități administrativ-teritorale din alte țări. Având în vedere cele mai sus relatate, supunem spre analiza şi aprobarea dumneavoastră proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de înfrățire între Municipiul Târgu Mureș, județul Mureș din România, și Orașul Herzliya, districtul Tel Aviv din statul Israel”, se menționează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre, document care nu conține niciun argument care să susțină înfrățirea dintre cele două orașe.

Herzliya, orașul întemeietorului sionismului politic

Conform Wikipedia, Herzliya, (se citește „Herțlia”, denumit astfel după Theodor Herzl, întemeietorul sionismului politic) este un oraș din centrul Israelului, cu 87.200 de locuitori, situat pe plaja Mării Mediterane, în sudul câmpiei Șaronului (Sharon) la 15 kilometri nord de Tel Aviv. Localitatea a fost întemeiată la 13 decembrie 1924 ca așezare agricolă (moșavá) la o altitudine între 0 și 120 de metri deasupra nivelului mării. Ea se întinde dinspre țărm către răsărit, pe forme de teren felurite. De la bun început, planificarea localității a prevăzut suprafețe dedicate vilegiaturii, agriculturii și zonelor rezidențiale urbane. Herzliya a fost declarat oraș în anul 1960 și aparține în prezent districtului Tel Aviv. În partea de vest pe litoralul mării orașul include la o distanță de 3 kilometri de restul orașului zona numită Herzliya Pituah (adică „Herzliya-Dezvoltare”) unde se află reședințele multor ambasadori, diplomați și oameni de afaceri.

Alex TOTH

Foto: https://www.dockwalk.com/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE