Numărul infecțiilor respiratorii, în creștere. Ce le recomandă medicii părinților Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 283 Vizualizări

Numărul infecțiilor respiratorii, în creștere. Ce le recomandă medicii părinților

În plină creștere a numărului de infecții respiratorii cauzate de gripă și răceli puternice, medicii din întreg județul îi sfătuiesc pe părinți să îi țină pe cei mici acasă pentru a opri răspândirea infecțiilor și a virușilor, mai ales în această perioadă în care copiii reîncep cursurile. De asemenea, adulții sunt sfătuiți să respecte regulile de distanțare și igienă la locul de muncă pentru a reduce riscul îmbolnăvirii, ba chiar să rămână acasă dacă au posibilitatea.

Anunțul medicilor are loc pe fondul creșterii numărului de infecții respiratorii, care aglomerează camerele de gardă ale spitalelor și cabinetelor medicale. Doctorii se așteaptă, cu toate că ăi sfătuiesc pe cei bolnavi să se trateze și să rămână izolați, la o creștere exponențială a numărului de bolnavi în perioada imediat următoare, având în vedere sezonul rece care a venit cu ploi și umezeală.

Numărul bolnavilor va crește odată cu începerea școlii

Creșterea numărului de bolnavi diagnosticați cu infecții repsiratorii este cauzată de mai mulți factori, precum adunările în grupuri mari, cum ar fi în unitățile de învățământ. Vremea blândă dar și interacțiunea socială din timpul sărbătorilor de iarnă au ajutat ca acest fenomen (de răspândire a bacteriilor și virușilor) să se amplifice, ajungându-se la o rată extrem de mare de îmbolnăvire odată cu începerea cursurilor. Medicii preconizează că în două sau trei săptămâni amplificarea fenomenului de îmbolnăvire va duce la declararea unei epidemii de gripă în toată țara.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE