Șansele ca președintele Klaus Iohannis să ajungă la șefia Consiliului European, tot mai mari. Ce spune Marcel Ciolacu Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 144 Vizualizări

Șansele ca președintele Klaus Iohannis să ajungă la șefia Consiliului European, tot mai mari. Ce spune Marcel Ciolacu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că „România are o șansă serioasă să ocupe o poziție impotantă la nivel european”, asta în cazul în care președintele Klaus Iohannis ar fi ales drept președinte al Consiliului European.

România are o șansă serioasă să ocupe o poziție importantă la nivel european. Este un culoar real și este o șansă, nu doar pentru președintele Klaus Iohannis, ci pentru România”, a declarat Marcel Ciolacu. Acesta a mai spus că a discutat frecvent cu președintele inclusiv despre această temă.

Un scenariu discutat aprins în cadrul PNL, dar și în coaliție, în ultima perioadă este probabilitatea plecării președintelui Klaus Iohannis la conducerea Consiliului European, începând cu data de 1 iulie 2024, după ce funcția de președinte va rămâne vacantă în urma plecării lui Charles Michel, actual președinte, pentru a candida la Parlamentul European.

Klaus Iohannis, probabilități mari de a ajunge la șefia Consiliului European

Numele lui Klaus Iohannis a fost vehiculat în ultimul timp în presa europeană, având în vedere că se află pe lista celor care pot accede la o funcție europeană de rang înalt, de data aceasta, însă, președintele României chiar avea o șansă reală să ajungă președinte al Consiliului European, fiind „răul mai mic” comparativ cu Viktor Orban, al cărei accederi la poziția mai sus menționată este evitată de liderii europeni, potrivit digi24.ro.

Totuși, se preconizează că Ungaria va prelua președinția Uniunii Europene de la 1 iulie 2024, asta în cazul în care nu există numărul necesar de voturi obținute de un alt candidat. O altă cutumă este alegerea celui mai longeviv lider politic, astfel că, cei mai vechi membri ai Consiliului sunt Orban și Iohanis, evitarea lui Viktor Orban aducându-i, așadar, șanse reale la conducerea Consiliului președintelui României. Tototodată, europarlamentarul Gheorghe Falcă precizează că președintele Klaus Iohannis este „un om apreciat la Bruxelles” și că „are relații foarte bune cu cancelariile europene”.

Sursa foto: Facebook – Klaus Iohannis

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE