VIDEO: Protest în fața Prefecturii. Un deputat USR Mureș a militat alături de cei nemulțumiți Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 485 Vizualizări

VIDEO: Protest în fața Prefecturii. Un deputat USR Mureș a militat alături de cei nemulțumiți

Împinși de la spate de protestul fermierilor din Mureș, un grup de aproximativ 30 de persoane au protestat luni, 15 ianuarie, în fața Instituției Prefectului județului Mureș, în timp ce mai mulți reprezentanți ai fermeirilor mureșeni se aflau chiar în acele momente în interiorul clădirii, purtând o discuție cu prefectul județului. Grupul de protestatari din fața prefecturii, simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), l-au avut alături pe deputatul USR Adrian Giurgiu.

Motivul pentru care au protestat, pe lângă sentimentul de solidaritate arătat spre trasnportatori și fermieri, a fost unul antiguvernamental, cei prezenți și-au expus nemulțumirile proprii legate de guvernarea României cu ajutorul portavocii și au cerut, printre altele, eliminarea completă a obligativității RCA.

Am venit, în primul rând, din solidaritate pentru transportatori, dar și pentru toţi românii, pentru că noi tot ce cumpărăm este transportat de către transportatori. Dacă le dăm în cap transportatorilor români, vor apărea alţii pe piaţă, din străinătate, care vor fi mult mai scumpi şi poate nu vom avea noi control pe partea asta. La fel şi la agricultori. Cu cât lovim mai tare în agricultorii români, vom importa şi mai multă mâncare. Importăm 70% din alimentele de bază. În acest moment, în România e nevoie să producem mai mult şi să consumăm noi din ce producem, dar pentru asta trebuie să-i ajutăm pe agricultori, nu să le dăm în cap. Dacă distrugem agricultura românească, vom cumpăra produse mai proaste, mai scumpe, vom ajunge să fim mai bolnavi şi România va fi o ţară mult mai instabilă. O ţară care are stabilitate energetică, agricolă, economică, este o zonă mai atractivă şi pentru investitori şi este o ţară care se poate dezvolta”, a declarat presei deputatul USR Mureş Adrian Giurgiu.

Adrian Giurgiu: „Accizele pe motorină nu vor scădea, au nevoie de banii aceea pentru pensiile speciale”

Deputatul a mai subliniat că accizele pe motorină ar trebui să fie reduse, însă, acest lucru nu se va întâmpla din cauza pensiilor speciale. În același timp. Adrian Giurgiu a mai vorbit și despre potențialele soluții aduse „tranzitului abuziv ale cerealelor ucrainene prin țara noastră”.

N-o să le reducă (accizele pe motorină) pentru că au nevoie de acei bani pentru pensiile speciale pe care și le-au mărit în buget, de anul acesta suntem la un buget record pentru pensii speciale. Tranzitarea cerealelor este nu o problemă doar a României, este problema Europei şi dacă este problema tuturor, trebuie să o rezolvăm la nivel european. Şi acolo, ministrul Agriculturii şi preşedintele trebuia să facă lobby în Europa şi să atragă fonduri tocmai ca să compensăm aceste pierderi. Dacă la începutul războiului era o problemă, că nu ştiam ce o să se întâmple, că o să rămânem fără grâne, pentru că Rusia şi Ucraina, cele două ţări care au intrat în conflict, sunt cei mai mari producători de grâne. Acum, când avem resursă prea multă, iarăşi avem o problemă. Asta înseamnă că e o problemă de management, România trebuia să investească foarte mult în capacităţi de depozitare”,  a mai spus acesta.

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE