Primul campionat de Chapas din România va avea loc la Târgu Mureș Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

Primul campionat de Chapas din România va avea loc la Târgu Mureș

Târgu Mureș va găzdui înncepând din această lună campionatul de Chapas, fiind pentru prima dată când acest joc este jucat în România. În momentul de față au loc înscrierile, iar competiția va dura câteva săptămâni, în funcție de numărul participanților.

„Dacă sunt de exemplu 12 echipe, atunci va dura 12 săptămâni. Este un joc nou față de ceea ce jucăm noi, adică SectorBall sau Fussball. Acesta este cu numele Chapas și se joacă cu capace de bere. În Brazilia am jucat pentru prima dată acest joc, la campionatul mondial, însă fiind mai buni în SectorBall, am învățat repede și am luat locul la individuale”, a declarat Valics Lehel, campion mondial la fotbal de masă.  

Fiind un campionat pentru începători, oricine dorește să participe se poate înscrie. Cei care doresc să joace trebuie să își asume venirea o dată pe săptămână la competiție, timp de 30 de minute pentru a juca meciul.

Inscrieri se pot face pe whatsapp la numărul de telefon: 0770.137.172 sau la Live Sport Pub (Shopping City Targu Mures).

Potrivit ziaruldesport.ro, în fotbalul de masă, secțiunea Sector Ball se joacă pe o suprafață de joc cu mărimea 120×180 centimetri, porțile au 5 centimetri înălțime, 13 lățime și 8 adâncime. Timpul alocat unei partide de fotbal este de 26 de minute, adică 2 reprize de câte 13 minute, întrerupte de o pauză de 2 minute.

Jucătorii au la dispoziție o bucată pentru măsurarea sectorului, 2 bucăți de mingi de joc, trei bucăți instrumente de ajutor din plastic pentru mutarea jucătorilor și 11 jetoane pentru joc: 10 jucători de teren (maximum 5 centimetri diametru, maximum 2 centimetri înălțime), 1 portar (maximum 5 centimetri diametru, maximum 2,5 centimetri înălțime).

Sectorball este un joc de fotbal de masă cu o istorie bogată, începând din anii 1900. De la originile sale simple, sub forma unui joc cu nasturi de palton pe o masă de bucătărie, a evoluat într-un sport denumit Sectoball, practicat la nivel profesionist în mai multe țări. În prezent, acest sport va cunoaște o transformare, devenind un joc de masă potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți, aducând astfel o combinație captivantă între amintirile copilăriei și pasiunea pentru fotbal direct în casele jucătorilor.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE