Investiții din banii economisiți pentru iluminat Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

Investiții din banii economisiți pentru iluminat

Un loc de joacă pentru copii și o piață agroalimentară au fost amenajate în Sângeorgiu de Mureș din fonduri de la bugetul local. Costurile pentru aceste investiții au fost acoperite din economiile realizate în urma modernizării iluminatului public stradal. Potrivit primarului comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Sándor Szabolcs, după instalarea lămpilor smart LED pentru iluminarea străzilor din comună, consumul de electricitate s-a redus cu peste 50%. 

Proiectul pentru creșterea eficienței energetice a iluminatului public a fost finanțat din fonduri europene, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Valoarea proiectului, pentru care a fost depus decontul final, este de aproximativ 900000 de lei.

„Pe 98% dintre cele 170 de străzi, am înlocuit toate becurile vechi cu becuri moderne de tip LED, eficiente, care sunt controlate printr-un program. Atunci când un este circulație mare pe străzi, intensitatea scade sau crește dacă e nevoie. S-a reduc consumul de electricitate cu peste 50%. Atâția bani reușim să economisim doar într-un singur an, încât anul trecut am reușit să construim un teren frumos de joacă și o piață agroalimentară în cartierul Márton Áron”, a precizat primarul în cadrul unei conferințe de presă, organizată în 25 ianuarie. (V.C.)

(sursa foto 1: https://ro.depositphotos.com)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE