Reacție la decizia Guvernului. Călin Orlando Cociș: “O majorare a salariilor de bază cu 20% ar fi una echitabilă” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 470 Vizualizări

Reacție la decizia Guvernului. Călin Orlando Cociș: “O majorare a salariilor de bază cu 20% ar fi una echitabilă”

Hotărârile care s-au luat în urma întrevederilor Prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, cu reprezentanții Federației Sanitas, din data de 25 ianuarie, privind majorarea salariului angajaților sectorului medical cu 15%, ci nu cu procentul pretins de către federație, adică cel de 20%, a stârnit un val de reacții negative din partea membrilor sectorului medical care anunță că vor continua acțiunile de protest, dacă nu li se vor onora ceințele.

Contactat de cotidianul Zi de zi pentru a afla opinia personală privind aceste hotărâri neconforme revendicărilor protestatarilor, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România, filiala Mureș, Călin Orlando Cociș, a afirmat următoarele: “Din informațiile pe care le am, deocamdată doar verbal de la colegii mei de la Sanitas, știu doar că solicitările lor au fost de 20% privind creșterea salariilor în 2024 și au primit o ofertă de 15% din partea Guvernului. Părerea mea este că trebuie umblat la pachetul salarial al tuturor salariaților din domeniul Sănătății. Se știe foarte bine că salariile lor sunt mici, beneficiază de unele sporuri care sunt tot timpul expuse diminuărilor sau ajustărilor și tot timpul sunt puși sub această presiune. Eu cred că o majorare a salariilor de bază cu 20% ar fi una echitabilă în acest moment. Nu am informații legate de calendarul acțiunilor de protest ale colegilor mei. Părerea mea e că e nevoie de creșterea veniturilor în sănătate, în asistență socială și în administrație publică locală. Cu siguranță, colegii mei un vor opri acțiunile de protest până când creșterile salariale solicitate de aceștia un vor fi transpuse prin act normativ și vor fi clar acordate, un doar promise”.

M.R.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE