Evaluarea activității Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

Evaluarea activității Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș a  avut loc, joi, 25 ianuarie 2024, evaluarea activității unității pe anul 2023. Aceasta a fost prezentată de către inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș – colonel Filipaș Tiberiu Adrian, în prezența cadrelor unității. Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat, în sistem videoconferință, adjunctul Inspectorului General – colonel Lucian Trășcălie.

Acţiunile şi măsurile întreprinse de I.J.J. Mureș în anul 2023 au vizat, în  principal, asigurarea eficienței și eficacității misiunilor ordine publică respective a activității de prevenire și combatere a faptelor antisociale, asigurarea unui management operațional eficient, dar și creșterea performanței activităților de suport.

 În acest sens, au fost executate 409 misiuni de asigurare a ordinii publice, respectiv 4.490 misiuni de menţinere a ordinii publice și 63 de misiuni în cooperare/colaborare cu alte structuri.

Pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, a fost executat un număr de 99 activităţi preventiv-educative pe raza judeţului.

În ceea ce privește constatarea faptelor de natură penală, au fost constatate un număr de 41 de infracțiuni, fiind identificați 47 de autori, sens în care au fostîntocmite 38 de dosare. De asemenea în cooperare cu structurile poliției au fost constatate în cooperare cu structurile poliției 10 infracțiuni săvârșite de 12 autori.

În anul 2023 au fost aplicate 214 sancțiuni contravenționale, din care 86 avertismente scrise și 128 amenzi în valoare de 66450 lei.

În ceea ce privește executarea mandatelor de aducere în fața instanței, au fost puse în aplicare un număr de 497 de mandate.

Pe linie de pază și protecție instituțională, s-a asigurat paza pentru 28 de obiective și ordinea interioară în 19 săli de judecată.Au fost executate 25 de transporturi de produse cu caracter special și 108 de transporturi de bunuri şi valori.

Pe linie de monitorizare misiuni şi evenimente, în anul 2023 au fost recepționate un număr de 1286 de sesizări/apeluri de urgență prin intermediul SNUAU 112, multe dintre acestea semnalând prezența urșilor în localitățile din județul Mureș.

În decursul anului 2023, I.J.J. Mureș a realizat, prin intermediul compartimentelor specializate, campanii de recrutare a tinerilor pentru instituțiile de învățământ militar și pentru încadrarea funcțiilor vacante.

În anul 2024, prioritatea unității o reprezintă creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului și îndeplinirea misiunilor în condiții optime, potrivit unui comunicat de presă remis de Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE