Mică majorare de salarii pentru angajații Primăriei Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 564 Vizualizări

Mică majorare de salarii pentru angajații Primăriei Târgu Mureș

Salariile angajaților Primăriei Municipiului Târgu Mureș, cu excepția funcțiilor de primar și viceprimar, vor fi majorate cu 5% în 2024. Hotărârea de Consiliu Local, care prevede creșterea salarială, a fost adoptată în ședința de CL din 30 ianuarie.

 „Prin proiectul de hotărâre, se propune ca salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale „Administrație” din aparatul de specialitate al primarului municipiului Târgu Mureș și din serviciile publice, precum și direcțiile cu personalitate juridică aflate în subordinea Consiliului Local Municipal să fie stabilite prin majorarea cu 5% față de nivelul aflat în plată în luna decembrie 2023, cu excepția funcţiilor de demnitate publică şi funcţiilor asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la această lege, care se menţin la nivelul aferent lunii decembrie 2023”, se precizează în Referatul de aprobare a Proiectului de HCL.

Hotărârea prevede ca majorarea salariilor să se aplice „începând cu luna ianuarie 2024”.

Sergiu Papuc: „Salariile sunt deja mari”

„Această majorare e prevăzută de lege, dar trebuie să avem în vedere că se măresc salariile funcționarilor și nu se măresc ale primarului și vicelui. Salariile directorilor nu vor mai putea crește în viitor, iar șefii de serviciu vor ajunge la același salariu. Vor ajunge la nivelul viceprimarilor. Va trebui să regândim și să reașezăm coeficienții, altfel vom ajunge la un blocaj. Trebuie urmărită și eficiența. Salariile sunt deja mari, dar eficiența nu a crescut”, a susținut Sergiu Papuc, consilier local din partea PSD.

Consilierul local Radu Pescar (PMP) a vorbit despre riscul de a ajunge în incapacitate de plată la nivel național din cauza creșterilor salariale și a cheltuielilor bugetare în general. „O să ne pună în pericol existența acestei țări. Eu votez da.”

„Cer de atâta timp să se digitalizeze direcțiile. Nu se întâmplă. Atunci, vom avea și eficiență și vom putea reduce și aparatul bugetar”, a spus Horea Șarlea, consilier local din partea PNL.

Claudiu Maior (Pro România) a intervenit: „Suntem de acord cu mărirea. Omenește nu e bine, dar dă bine la angajați, mai câștigăm un vot, e bine. Trebuie să vedem cum facem cu coeficienții. Dacă suntem cinstiți cu noi, în două luni, vom cere să revotăm coeficienții”.

„Nu sunt împotrivă, în principiu, pentru că a fost inflație destul de mare în ultimii ani. Dar aș dori să văd o scădere a fondului de salarii. Cheltuim mult prea mult pe funcționare și prea puțin pe investiții”, a spus Pápai László (POL).

Valentin COVACIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE