Copil bătut cu bestialitate și băgat în spital pentru 30 de zile. Vinovații? Patru adolescenți Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2233 Vizualizări

Copil bătut cu bestialitate și băgat în spital pentru 30 de zile. Vinovații? Patru adolescenți

Caz şocant petrecut într-un parc din Târgu Mureş la finalul lunii ianuarie. Un adolescent în vârstă de 14 ani a fost bătut cu bestialitate de un grup de tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, pentru că nu a vrut să plătească o aşa-zisă „taxă de protecţie”. Pe fir au intrat poliţiştii de la investigaţii criminale, care, alături de procurori i-au vizitat acasă pe agresori. Trei dintre bătăuşi au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Mai mulți tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani au bătut cu bestialitate un adolescent de 14 ani într-un parc din municipiul Târgu Mureș la finalul lunii ianuarie. Victima ar fi fost luată la pumni de cei din gașca bătăușilor din cauză că nu ar fi vrut să plătească „o taxă de protecție” impusă tocmai de cei care l-au agresat. Fără să stea pre mult pe gânduri, bătăușii au început să îl înjure pe minor atacându-l la scurt timp pe motiv că „trebuie să își învețe lecția” Toată grozăvia a fost filmată de unul dintre agresori și publicată pe rețelele de socializare.

Internare de o lună, după bătaia cruntă

Imaginile sunt revoltoare. Printre înjurături şi huiduieli, copilul de 14 ani este bruscat de cei patru bătăuşi, apoi trântit la pământ şi lovit cu sălbăticie atât cu pumnii, cât şi cu picioarele. Salvarea adolescentului a venit odată cu apariția polițiștiilor care, probabil au fost chemați tocmai pentru a interveni, pe filmare auzindu-se un fluier specific polițiștilor, urmat de fuga vinovaților de la locul faptei. În urma altercaţiei, adolescentul a fost transportat la spital cu răni grave şi a avut nevoie de aproape 35 de zile de îngrijiri medicale. Mama copilului a mers imediat la poliţie.

În tot acest timp, autorităţile au deschis un dosar de cercetare, iar Polițiștii Biroului de Investigații Criminale şi procurorii s-au autosesizat din oficiu şi au făcut joi, 1 februarie, patru percheziții în Târgu Mureș și Acățari, la locuințele celor patru bătăuşi. Abia atunci au fost luate şi primele măsuri.

Minorul a fost transportat la o unitate medicală, pentru îngrijiri și investigații de specialitate. Astfel, polițiștii Biroului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au demarat activități specifice de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, pentru fapte de violenţe asupra a doi minori de 13 şi 14 ani. Trei dintre tinerii reţinuţi au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere legală şi arestaţi preventiv şi arestaţi preventiv pentru 30 de zile”, a informat vineri, 2 februarie, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Alexandra Luca.

O altă victimă a pumnilor unuia dintre agresori

În urma audierilor, polițiștii mureșeni au mai descoperit încă o victimă, abuzată de aceeași gașcă de bătăuși. Un băiat de 13 ani din municipiu a fost agresat de către unul dintre cei patru indivizi în luna noiembrie a anului trecut. „De asemenea, investigațiile efectuate au indicat faptul că unul dintre cei patru tineri, de 17 ani, ar fi agresat în același mod un alt minor, de 13 ani în cursul lunii noiembrie 2023, provocându-i vătămări care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile îngrijiri medicale”, a mai transmis purtătoarea de cuvânt.

Locatarii din zona unde au avut loc atrocitățile spun că sunt sătui de gălăgia și problemele cauzate de grupul în cauză. „Trec cu bicicletele pe aici și aruncă în continuu cu petarde în scările de bloc. Deci sunt de groază”, a comentat o târgumureșeancă pe un grup de Facebook unde s-a discutat cazul.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE