Soluție pentru finalizarea Centurii Ocolitoare Târgu Mureș – Ernei Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7673 Vizualizări

Soluție pentru finalizarea Centurii Ocolitoare Târgu Mureș – Ernei

Horea Șarlea, consilier local din partea Partidului Național Liberal în Consiliul Local Târgu Mureș, a lansat luni, 5 februarie, un apel public către Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Textul asumat de către consilierul local Horea Șarlea se numește ”Apel către primarul municipiului Târgu Mureș – președinte Zona Metropolitană Târgu Mureș” și a fost publicat pe pagina personală de Facebook.

”În lipsa unui nou pod peste râul Mureș, este urgentă nevoia de a construi un nou tronson de centură ocolitoare pentru Municipiul Targu Mureș, pentru cartierul Unirii, dar și pentru comunele învecinate, pe ruta Ernei (giratoriu DN15) – Sântana de Mureș – Strada Voinicenilor (Târgu Mureș).

Soluția există și este de actualitate: fonduri europene prin Programul Operațional Regional perioada de finanțare 2023-2030!

Sesiunea de finanțare a proiectului este deschisă din 21 august 2023 până în 14 iulie 2024, ora 12, prin Axa prioritara 5, “Investiții în modernizarea infrastructurii rutiere de importanță regională pentru asigurarea conectivității la rețeaua TEN-T” (centuri ocolitoare, pasaje, noduri rutiere, etc) și avem la dispoziție un buget de 50 milioane euro/ proiect.

Așadar, domnule primar al Municipiului Târgu Mureș, demarați de urgență un parteneriat împreună cu Consiliul Județean Mureș, Comuna Ernei, Comuna Sântana de Mureș pentru realizarea proiectului “Construire centură ocolitoare tronson Ernei – Târgu Mureș” și depuneți solicitarea de finanțare prin Asociația Zona Metropolitană “Târgu Mureș”!

Programul Operațional Regional are deschise sesiuni pentru depunere de cereri de finanțare pentru proiectele necesare Municipiului Târgu Mureș: Centuri Ocolitoare (nivel de drum județean), eficientizare energetică a clădirilor publice, parcuri, spații publice urbane și zone de promenadă (pădure urbană la Platoul Cornești), piste de biciclete (pârâul Pocloș, malul râului Mureș, trasee între cartiere, etc.), parcuri fotovoltaice pentru reducerea cheltuielilor publice cu energia electrică, trasee pentru mobilitate urbană (pentru transportul în comun, piste de biciclete).

Singura șansă pentru dezvoltarea reală a Municipiului Târgu Mureș sunt fondurile europene!”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE