Ajutor din partea statului pentru135 de crescători de animale din Mureș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 245 Vizualizări

Ajutor din partea statului pentru135 de crescători de animale din Mureș

135 de crescători de animale din județul Mureș, ar putea beneficia de ajutor de la stat, în contextul crizei provocată de războiul din Ucraina. Cuantumul ajutorului de stat care se acordă fermierilor este de 100 de euro pe cap de bovină de carne, respectiv bubalină.

Fermierii mureșeni pot depune cereri pentru acest ajutor până la data de 21 martie, precizează purtătorul de cuvânt al APIA Mureș, Constantin Citirigă, potrivit radiomures.ro. „Este un ajutor de stat ce se adresează celor care dețin și exploatează bovine din rase de carne, precum și crescătorilor de bubaline. Ajutorul se dă în funcție de numărul de capete deținut la momentul cererii către APIA, dar raportat la efectivele înscrise în baza națională de date la 31 martie 2023, cu condiția ca aceste animale să aibă vârsta de 12 luni. Ajutorul se va acorda până în data de 30 iunie și este în cuantum de 100 de euro pentru fiecare cap de animal eligibil, estimativ pentru 135 de beneficiari”, a explicat acesta.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor din partea statului, asigurată din bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2024, este de aproape 80 de milioane de lei.

(L.P.) Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE