Proiect care vizează taxa de școlarizare a universităților Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Proiect care vizează taxa de școlarizare a universităților

Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților a adoptat, cu unanimitate de voturi, o propunere referitoare la comunicarea de către universitățile din România a cuantumului taxei de școlarizare odată cu oferta educațională pentru învățământul superior.

”Astfel, cuantumul taxei de școlarizare este propus de consiliul de administrație, aprobat de senatul universitar și se aduce la cunoștința candidaților la data publicării ofertei educaționale, conform Metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, de master și de doctorat. Măsura va oferi predictibilitate studenților în alegerile pe care fac cu privire la viitorul lor academic. Conform analizelor asociațiilor studențești, aproape 40% dintre studenții de anul I nu își finalizează licența și din cauza problemelor financiare”, a informat, recent, deputatul social-democrat Dumitrița Gliga, președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.

Potrivit informațiilor furnizate de către deputatul Dumitrița Gliga, Camera Deputaților este prima Cameră sesizată, decizia finală urmând a fi adoptată în Senat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE