Jandarmii mureșeni, parteneri în programul de prevenire a violenței în școli Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Jandarmii mureșeni, parteneri în programul de prevenire a violenței în școli

Ca susținători ai non-violenței în școli, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș s-a alăturat inițiativei demarate la nivel local de către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Târgu Mureș. În acest sens, astăzi, 20 februarie, elevi din cadrul acestui centru, s-au prezentat la sediul unității dornici să cunoască rolul jandarmilor în societate.

În cadrul atelierelor de prezentare tehnică, tinerii au avut ocazia de a interacționa direct cu jandarmii, le-au adresat o mulțime de întrebări și au primit răspunsuri cu informații utile, adaptate vârstei lor. Elevii au fost ghidați cum să aleagă o carieră în această armă și au primit sfaturi despre cum să rămână în siguranță, atât în mediul școlar, cât și pe stradă, în parcuri, în mediul online, cum să evite implicarea în conflicte, unde să le semnalizeze și cui să se adreseze dacă sunt martorii unor astfel de fapte.

La sfârșitul întâlnirii, când au fot întrebați ce le-a plăcut cel mai mult din acest cadru militar, aceștia au mărturisit: câinii de serviciu. Ca de fiecare dată, jandarmii din grupa canină le-au dezvăluit copiilor abilitățile colegilor lor patrupezi și le-au explicat la ce misiuni participă alături de ei.

„Sperăm că din această întâlnire, cei mici au reușit să tragă propriile concluzii referitoare la rolul jandarmilor în societate și să înțeleagă că pot cere sprijinul lor, apelând 112, dacă situația o impune”, se arată într-un comunicat de presă remis de Compartimentul Informare, Relații Publcie și cu Publicul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE