Mureșeanul Péter Tamás Nagy, noul director adjunct al Agenției Naționale pentru Zootehnie Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3045 Vizualizări

Mureșeanul Péter Tamás Nagy, noul director adjunct al Agenției Naționale pentru Zootehnie

Medicul veterinar Péter Tamás Nagy s-a alăturat, începând de joi, 22 februarie, echipei de conducere a Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ). Administratorul unei ferme mixte din județul Mureș, localizată în zona Acățari-Măgherani, Péter Tamás Nagy este un adevărat profesionist în sectorul de creștere a animalelor. Astfel, de joi, medicul veterinar ocupă funcția de director general adjunct al ANZ, agenție condusă de directorul general Florinel Bîrcă, potrivit agrointel.ro.

Péter Tamás Nagy nu este deloc nou în ceea ce privește ocuparea unei funcții publice, în trecut, acesta a ocupat postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. La scurt timp după ce și-a încheiat mandatul de secretar de stat la MADR, medicul veterinar s-a întors în județul Mureș, la origini, unde și-a deschis propria afacere de creștere a vitelor din raza Aberdeen Angus.

Citește și: REPORTAJ. Creşterea vacilor de carne, mit transformat în realitate de Nagy Peter Tamas

Cu toate acestea, actualul director adjunct al ANZ nu și-a neglijat datoria civică pe care o are față de colegii fermieri și zootehniști, implicându-se, astfel, în activitatea asociației care conduce registrul genealogic al rasei Angus și care a reușit să finalizeze cu succes proiecte importante precum prima fermă de selecție bovine din România, dar și organizarea primelor licitații de tauri Aberdeen Angus și promovarea acestei rase ca brand pe piața de retail din România.

Péter Tamás Nagy, primit cu brațele deschise de colegii de la ANZ

Ocuparea funcției de director adjunct al ANZ de către veterinarul mureșean a fost salutată de mai mulți lideri ai mediului asociativ, aceștia au apreciat încă de la început experiența lui Péter Tamás Nagy și au considerat că o astfel de experiență „este un câștig pentru întreaga echipă”.

Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu” (ANZ), privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, este un organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. De asemenea, este autoritatea naţională competentă în domeniul zootehnic privind exploatarea, ameliorarea şi reproducţia animalelor, inspecţia de stat în zootehnie, controlul la producătorii şi prim-cumpărătorii de lapte, conservarea şi managementul durabil al resurselor genetice la animale.

Agenţia are următoarele funcţii:

  • funcţia de autoritate de stat, prin care se asigură urmărirea şi controlul aplicării şi respectării reglementărilor în domeniul zootehnic;
  • funcţia de reprezentare, prin care se asigură reprezentarea pe plan intern şi extern potrivit competenţelor stabilite de lege.

Atribuţiile de autoritate competentă ale Agenţiei sunt îndeplinite la nivel teritorial de către oficiile judeţene de zootehnie organizate în centre regionale de zootehnie, structuri fără personalitate juridică în cadrul Agenţiei care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE