Când va avea loc Parada baloanelor cu aer cald de la Câmpu Cetății Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2256 Vizualizări

Când va avea loc Parada baloanelor cu aer cald de la Câmpu Cetății

Aleșii județeni au aprobat marți, 27 februarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru desfășurată online, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean al căror inițiator nu este autoritatea publică judeţeană.

Pe lista activităților bugetate se află și evenimentul sportiv ”Demonstrații aviatice cu baloane cu aer cald” organizat în perioada 27-29 septembrie, în localitatea Câmpul Cetății, de către Asociația Nyaradballon Sky Team”, care va beneficia de suma de 25.000 de lei.

”Devenit deja tradiție, evenimentul sportiv desfășurat în microregiunea Valea Nirajului – Câmpul Cetății promovează o ramură a sportului mai puțin cunoscută în țară, dar și crearea și consolidarea relațiilor internaționale cu asociații sportive similare. Obiectivele manifestării privesc creșterea vizibilității Văii Nirajului, atât în țară cât și în străinătate, atragerea unui număr cât mai mare de turiști care să susțină și alte tipuri de concursuri sportive individuale sau de echipă. Practic, o bucurie care va ține, trei zile și trei nopți de festival, un mix fermecător între cultura tradițională a Mureșului și lumea spectaculoasă a zborului cu balonul cu aer cald”, se menționează în descrierea evenimentului.

Ca o noutate față de edițiile anterioare, organizatorii au anunțat intenția de ”iniţiere a unui forum în rândul participanţilor şi a vizitatorilor”, a cărui scop ar fi ”prezentarea teoretică a regulilor de bază în ceea ce priveşte aviaţia sportive” şi nu în ultimul rând „încheierea unor noi prietenii.”

”Anul 2024, în zona Mătrici, Călugăreni și Câmpul Cetății, vor evolua sportivi din Ungaria, Slovacia, Moldova, Lituania, Anglia, Cehia și Serbia care vor înălța baloane cu aer cald și deltaplane. Programul adiacent este unul ofertant având în vedere poziția geografică și atractivitatea zonei Eremitu – Câmpul Cetății”, se mai arată în descrierea evenimentului.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE