Home / Administratie / Decizie definitivă a instanței: HCL Târgu Mureș de înființare a Liceului Romano Catolic este nelegală!

Decizie definitivă a instanței: HCL Târgu Mureș de înființare a Liceului Romano Catolic este nelegală!

Distribuie

Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș din anul 2022 privind reorganizarea Liceului Teoretic “Bolyai Farkas” din Târgu Mureş și înființarea Liceului Romano Catolic este nelegală și rămâne anulată, a informat miercuri, 28 februarie, prin intermediul unui comunicat de presă, Cancelaria Prefectului Județului Mureș.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Târgu Mureș a transmis Instituției Prefectului – Județul Mureș Decizia nr. 31/R/17 ianuarie 2024 în urma căreia Sentința nr. 357/29 mai 2023 a Tribunalului Mureș de anulare a Hotărârii Consiliului Local nr. 303/25 august 2022 rămâne definitivă.

”Principalele argumente promovate de Instituția Prefectului în contencios administrativ la Tribunalul Mureș, sunt: lipsa avizelor comisiilor de specialitate ale Consiliului Local cu privire la adoptarea sau, după caz, respingerea proiectului; lipsa dovezii respectării procedurii privind transparenţa decizională în administraţia publică prevăzută de articolul 7 din Legea nr. 52/2003; încalcarea prevederilor Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, şi a Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat – lipsa avizului Ministerului Educației în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2023-2024”, a anunțat Cancelaria Prefectului Județului Mureș.

În același comunicat, se arată că prin Hotărârea nr. 303/25 august 2022, privind iniţierea reorganizării unităţilor de învăţământ ce funcţionează în unitatea administrativ-teritorială a municipiului Târgu Mureş, propuse spre reorganizare pentru anul şcolar 2023-2024, Consiliul Local a aprobat iniţierea reorganizării (prin divizare parţială) a Liceului Teoretic “Bolyai Farkas” din Târgu Mureş, prin constituirea unei noi unităţi de învăţământ, Liceul Romano Catolic, începând cu anul şcolar 2023-2024, cu clase situate în Piaţa Trandafirilor nr. 61 şi strada Mihai Viteazu nr. 15.

”În urma procesului de divizare parţială următoarele componente organizatorice se doreau a trece în subordinea unităţii de învăţământ nou constituite: nivelul de învăţământ primar 5 clase, clasa pregătitoare, clasele I-II-III-IV, limba de predare maghiară din locaţia Piaţa Trandafirilor nr. 61; nivelul de învăţământ gimnazial 4 clase, clasele V-VI-VII-VIII, limba de predare maghiară în locaţia strada Mihai Viteazu nr. 15; nivelul de învăţământ liceal 12 clase cu limba de predare maghiară din locaţia strada Mihai Viteazu nr. 15. Totodată, Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureş a adoptat în anul 2023 un nou act de reorganizare, Hotărârea nr. 326/31 august 2023 privind reorganizarea unităţilor de învăţământ pentru anul şcolar 2024-2025 (având același obiect cu HCL 303/25 august 2022), împotriva căreia, de asemenea, Instituția Prefectului – Județul Mureș a promovat acțiune în contencios administrativ (dosar nr. 5958/102/2023 Tribunalul Mureș), cu următorul termen de judecată pentru data de 6 martie 2024”, a mai transmis aceeași sursă.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

VIDEO. Premiera spectacolului GGWorld

Distribuie Teatrul pentru Copii și tineret Ariel din Târgu Mureș va găzdui joi, 18 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.