Se pune în funcțiune noul sistem de semaforizare din Târgu Mureș. Ce spun șoferii din oraș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8291 Vizualizări

Se pune în funcțiune noul sistem de semaforizare din Târgu Mureș. Ce spun șoferii din oraș

Lucrările de schimbarea a sistemului de semaforizare din municipiul Târgu Mureș se apropie de finalizare, transmite municipalitatea, urmând ca la sfârșitul săptămânii acesteia toate semafoarele vechi să fie demontate și puse în funcțiune cele noi. Lucrările de demontare au început în seara zilei de vineri, 23 februarie.

Astfel, la începutul săptămânii viitoare va începe funcționarea semaforizării inteligente, a precizat viceprimarul municipiului Târgu Mureș, Alexandru György, potrivit radiomures.ro. „Semafoarele noi încă funcționează pe sistemul vechi și încă vor funcționa pe sistemul vechi până vom termina de pus în funcțiune toate semafoarele noi. În cursul acestei săptămâni estimăm că vom termina punerea în funcțiune a tuturor semafoarelor pe diagramele vechi iar stâlpii nou montați vor fi pe culoarea galben intermitent până când va fi finalizată punerea în funcțiune la absolut toate intersecțiile. Săptămâna viitoare, treptat, noaptea se vor regla pentru ca a doua zi dimineața să fie funcționale, cele care vor merge pe galben intermitent. Încet-încet va deveni funcțională și configurarea semafoarelor pentru un trafic mai fluid”, a explicat viceprimarul.

Șoferii târgumureșeni, nemulțumiți de schimbările aduse de noile semafoare din oraș

Șoferii din oraș au ridicat, însă, o problemă spunând că semafoarele noi, menite să fluidifice traficul din oraș, nu  vor rezolva problemele de aglomerație și suprasolicitare a traficului rutier căci nu există centuri ocolitoare.

Doar în zona centrală sunt, deocamdată pornite (semafoarele noi), în rest încă nu. E aglomerație! Lipsa centurilor are efecte asupra traficului din oraș. Pe Gheorghe Doja deja e o problemă clasică. Spre gară se circulă greu, de la gară spre centru la fel, de la Dâmbu spre centru. Nu știu dacă după pornirea semafoarelor lucrurile vor merge mai bine, vom vedea. Nu pot să mă pronunț. Mașini sunt foarte multe, iar asta îngreunează traficul. O soluție ar fi centurile, vechea problemă a orașului. De 25 de ani se vorbește despre ele și tot degeaba”, se declară nemulțumit un șofer târgumureșean.

Tot mai aglomerat e, cu tot cu semafoare. Cred că asta e problema, de fapt, că nu s-a echilibrat situația. La unele chiar stăm mai mult. La unele mai puțin. Eu spun că așa cum a fost, a fost foarte bine și toată lumea se descurca așa cum putea”, mai declară un localnic.

Transportul în comun, o alternativă mai bună?

Pe lângă problemele în trafic puse de schimbararea circuitului de semaforizare din oraș a mai apărut o inconveniență: întârzieri ale transportului în comun din Târgu Mureș, a anunțat Compania de Transport Local Târgu Mureș. Deocamdată, însă, localnicii nu resimt din plin aceste întârzieri, ba chiar din contră, unii se declară mai mulțumiți de tranportul public decât de cel personal.

Autobuzele respectă orarul mai bine ca înainte, mult mai bine ca acum trei luni, să zic. Oricum circulația în oraș e intensă. Eu personal prefer autobuzul, mai ales dacă am treabă prin centru. Acum că circulă mai regulat”, spune o târgumureșeancă.

Și cu mașina e greu și cu autobuzul, pentru că acum e circulație foarte mare. De exemplu, într-o seară am circulat cu mașina, iar de la Panov până la Podul Mureș am făcut două ore. Așa că, ori că ești cu autobuzul, ori cu  mașina tot acolo ești. De multe ori ajungi mai repede pe jos”, și-a exprimat un alt localnic părerea.

Proiectul de optimizare a traficului din Târgu Mureș vizează, în prima etapă, cele mai importante 40 de intersecții, în care sunt montați senzori de viteză, module de detecție pentru numărătoarea traficului și dispozitive de recunoaștere a numerelor de înmatriculare. Semafoarele noi vor fi interconectate într-o rețea centralizată, iar sistemul integrat de monitorizare și control va permite fluidizarea eficientă al traficului, potrivit administrației locale. Partea a doua a proiectului vizează alte 65 de intersecții din municipiu și se va realiza în cursul anului viitor.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE