Peste 2500 de participanți la activități antidrog Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 97 Vizualizări

Peste 2500 de participanți la activități antidrog

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Mureș din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri în școală și familie, de care au beneficiat peste 2500 de persoane. Acțiunile au avut loc în perioada 18 – 29 martie 2024.

În cadrul campaniilor de prevenire antidrog “Consumul de droguri ne privește pe toți” și “High or Alive”, elevii au primit informații, adaptate pentru fiecare categorie de vârstă, despre efectele și riscurile consumului de droguri.

Totodată, 110 cadre didactice, atât în mediul urban, cât și din cel rural, au beneficiat de informare în domeniul prevenirii consumului de droguri, în vederea facilitării recunoașterii semnelor consumului de droguri în rândul elevilor.

De asemenea, la nivelul județului Mureș, a fost implementat și proiectul dedicat mediului familial – „Familia – partener în lupta împotriva drogurilor”, în cadrul căruia 145 de părinți au fost informați cu privire la efectele substanțelor psihoactive, factorii de risc şi de protecţie în domeniul reducerii cererii de droguri, semnele consumului de droguri, fiind consolidate legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, copil-copil).

Echipa CPECA Mureș reamintește faptul că prevenirea consumului de droguri reprezintă o prioritate a Agenției Naționale Antidrog, iar programele, proiectele şi intervenţiile de prevenire au ca obiectiv informarea, educarea şi conştientizarea populaţiei generale, şcolare şi grupurilor vulnerabile, cu privire la efectele consumului de substanțe psihoactive, se arată într-un coimunicat de presă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE