Home / Invatamant / Începe Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. Târgu Mureș, gazdă a ediției din 2024

Începe Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. Târgu Mureș, gazdă a ediției din 2024

Distribuie

Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică va avea loc anul acesta (2024) la Târgu Mureș, în perioada 2-7 aprilie.  „Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de matematică are loc marți, 2 aprilie 2024, la Palatul Culturii din Municipiul Târgu Mureș, începând cu ora 19:00”, potrivit Inspectoratului Școlar General Mureș. Probele competiție se vor ține în sălile de clasă ale Colegiului Pedagogic „Mihai Eminescu” Târgu Mureș, începând cu data de 3 aprilie.

Ca în fiecare an, Ministerul Educației organizează olimpiadele școlare, concursuri de masă ce reunesc în întrecere pe cei mai înzestrați elevi în toate domeniile. Intrate în conștiința generațiilor, olimpiadele școlare constituie încununarea unei activități îndelungate, perseverente, ele creând starea de competiție, de emulație și fair-play, stimulând fiecăruia dorința de a fi cel mai bun”, declară inspectorul școlar general prof. Paula Maria Dărăban.

Târgu Mureș, gazdă a ediției din 2024 a Olimpiadei Naționale de Matematică

Etapa Națională a ediției de anul acesta a Olimpiadei de Matematică va fi susținută în Târgu Mureș, la Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu” din municipiu.

Este un context onorant pentru județul Mureș, pentru Inspectoratul Școlar Județean Mureș să găzduiască, în perioada 2-7 aprilie 2024, în municipiul Târgu-Mureș, Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele IX-XII, manifestare prestigioasă în care elevii sunt chemați să dea măsura talentului și a cunoștințelor în științele exacte. Mulțumim sponsorilor, precum și cadrelor didactice care și-au asumat rolul de profesori gazdă pentru oaspeții noștri, având rolul de a-i ghida și de a le dezvălui, în momentele de destindere dintre probe, frumusețile orașului nostru”, a mai transmis inspectorul.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Ionel Florian Lixandru, le-a transmis gânduri bune elevilor participanți la etapa națională a olimpiadei, spunând că această competiție școlară este „o oportunitate pentru elevi de a-și dezvolta gândirea analitică”.

Olimpiada Națională de Matematică, ediția de anul acesta, găzduită cu mândrie de Târgu Mureș, este un eveniment deosebit de important în peisajul educațional al României, care adună cei mai buni elevi din țară pentru a-și testa abilitățile și cunoștințele în domeniul matematicii. Această competiție reprezintă nu doar un prilej de concurs și competiție, ci și o oportunitate pentru elevi de a-și dezvolta gândirea analitică, capacitatea de rezolvare a problemelor și creativitatea matematică”, au fost cuvintele adresate de către secretarul de stat al Ministerului Educației, prof. Dr. Ionel Florian Lixandru, potrivit edums.ro.

(L.P.)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Noua parcare de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, la un vot de aprobare!

Distribuie Aleșii județeni vor decide luni, 15 aprilie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.