ISU Mureș: Exercițiu în teren cu tema „Accident chimic” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 385 Vizualizări

ISU Mureș: Exercițiu în teren cu tema „Accident chimic”

Miercuri, 17 aprilie, în cea de-a treia săptămână de pregătire desfășurată în cadrul Centrului Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență din municipiul Târgu Mureș, a avut loc al patrulea exercițiu în teren, acesta având un grad ridicat de dificultate ca și în cazul unui eveniment sau a unei catastrofe reale.

Participanții au acționat operațional cât mai aproape de realitatea unei situații de urgență. Tema exercițiului a fost: „Accident chimic”, acesta desfășurându-se la AZOMUREȘ – obiectiv SEVESO din municipiul Târgu Mureș.

Conform scenariului, dispeceratul ISU Mureș a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incident pe platforma industrială a unui operator SEVESO  în municipiul Târgu Mureș. A fost vorba despre producerea unui incendiu, urmat de o explozie la un vagon cisternă încărcat cu gaze inflamabile.

Potrivit ISU Mureș, scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea activității de coordonare a situațiilor de urgență cu victime multiple care implică aplicarea Planului Roșu de Intervenție, cooperarea dintre comandantul operațiunilor de salvare (COS) și directorul operațiunilor de salvare medicală (DSM), precum și cooperarea acestora cu ceilalți reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în astfel de situații de urgență.

„Pe această cale, dorim să mulțumim conducerii  S.C. Azomureș S.A. pentru sprijinul acordat, forțelor de ordine de la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, colegilor pompieri din cadrul inspectoratului, Serviciul de Ambulanța Mureș, Serviciului de Ajutor Maltez și voluntarilor”, se precizează pe pagina de Facebook a ISU Mureș.

(D.C.)

 Sursa foto: DSU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE