Bernadette Szocs, parcurs remarcabil în Macao Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 355 Vizualizări

Bernadette Szocs, parcurs remarcabil în Macao

Mureșeanca Bernadette Szocs a fost foarte apreciată la ultima sa apariție de la Cupa Mondială Macao 2024. Parcursul tricolorei în competiția care le-a avut la start pe sportivele din topul mondial s-a încheiat în optimile de finală, după calificarea din grupa 11, în care le-a întâlnit pe Prithika Pavade (Franța) și Mariam Alhodaby (Egipt).

Printre primele 16 jucătoare din Macao, Bernadette Szocs (numărul 8 mondial), campioana Jocurilor Europene, și Wang Manyu (numărul 2 mondial), campioana olimpică împreună cu echipa Chinei, au oferit un meci captivant în fața unei săli pline.

Ce presupune competiția

Potrivit Federației Române de Tenis de Masă, componenta lotului național a început foarte bine, cu un prim set câștigat în care a revenit, iar românca și-a continuat jocul solid în fața adversarei redutabile. La 10-8 în setul al patrulea, Bernadette Szocs a avut o șansă bună de a egala situația, însă până la final a cedat meciul cu Wang Manyu, scorul ajungând la 1-4 (11-9, 7-11, 7-11, 10-12, 7-11).

Potrivit aceleiași surse, la ediția din 2024, România este reprezentată de trei jucătoare de top din echipa națională feminină: Bernadette Szocs (numărul 9 în lume), Elizabeta Samara (numărul 34 în lume) și Adina Diaconu (numărul 45 în lume), sub îndrumarea antrenorului Viorel Filimon.

În total, 48 de femei și 48 de bărbați se duelează pentru trofeul principal la simplu în Galaxy Arena din Macao. Competiția este structurată în două etape, începând cu 16 grupe, fiecare conținând trei sportivi.

Câștigătorul fiecărei grupe avansează în faza principală. Meciurile din grupe constau în patru seturi, cu posibilitatea scorurilor de 4-0, 3-1 sau 2-2. Clasamentul final este determinat pe baza raportului victorii-înfrângeri și, în caz de egalitate, se recurge la punctaj pentru a stabili ordinea în prima etapă.

(D.C.)

Sursa foto: Facebook/ Federația Română de Tenis de Masă

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE