Centru de Research and Development de Realitate Virtuală, în pregătire la UMFST Învățământ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

Centru de Research and Development de Realitate Virtuală, în pregătire la UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș are în componența sa un Centru național de Realitate Virtuală (VR) încorporat în una dintre cele mai noi construcții ale universității – Centrul UNiX. În cadrul acestui centru se regăsesc instrumente de realitate augumentată și Realitate Virtuală utilizate în educația medicală a studenților de la Facultatea de Medicină a instituției educaționale.

Realitatea augumentată se realizează prin utilizarea unor căști speciale care pun la dispoziția studenților un număr de 17 scenarii medicale cu pacienți reali, filmați și transformați în holograme plasate în mediul real, care prezintă o simptomatologie specifică aferentă unei anumite patologii. Studenții văd aceste holograme în fază acută.

Segmentul de realitate virtuală imersivă este accesibil studenților prin intermediul unor ochelari speciali care permit incursiunea într-un mediu integral virtual în care studenții pot interacționa cu avatari ai unor pacienți creați printr-o aplicație.

„Utilitatea unui astfel de instrument de învățare este faptul că studentul poate să treacă ori de câte ori dorește printr-un scenariu și să repete scenariul până când învață exact ceea ce trebuie să facă, ce trebuie să gândească și modul în care trebuie să gestioneze managementul unui pacient în funcție de patologia pe care o are. Dorim, împreună cu colaboratorii noștri, să dezvoltăm și un Centru de Research and Development pe aspectele acestea de Realitate Virtuală, asta înseamnă să încercăm să ne creăm propriile noastre scenarii pe care apoi să le introducem într-un mediu virtual sau într-un mediu extins și cu care să venim în întâmpinarea studenților”, a declarat vineri, 19 aprilie, pentru cotidianul Zi de Zi, conf. univ. dr. Cristian Boeriu, coordonator al Departamentului VR și șef disciplină Medicină de Urgență din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, precum și șef al UPU SMURD Târgu Mureș.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE