Victor Nagy.”Pentru dumneavoastră, un mulțumesc sincer! ” Interviu
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 618 Vizualizări

Victor Nagy.”Pentru dumneavoastră, un mulțumesc sincer! ”

Victor Nagy, elev la Școala Gimnazială „Dacia”, a îmbinat pasiunea pentru limba și literatura română cu studiul aprofundat pentru reușite de excepție. A câștigat un Premiu Special la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, iar felicitările și aprecierea noastră le merită din plin. E un succes dublat de un dascăl talentat, pregătit şi capabil să facă ore frumoase, captivante, care știe să-i atragă pe elevi şi să-i determine să se îndrăgostească de materia pe care el o predă la clasă. Altfel, nu se poate. Căci merg mână-n mână. L-am rugat pe Victor să ne acorde un interviu pentru a afla, direct de la el, cum se „simte” performanța din perspectiva lui.

Victor, pentru început, să ne spui câteva cuvinte despre tine.

Mă numesc Nagy Victor Alex, studiez la Școala Gimnazială „Dacia”, am paisprezece ani și sunt elev în clasa a VII-a A. Anul acesta am participat la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, competiție desfășurată la Slatina în perioada 18 -21 aprilie, la care am obținut un punctaj maxim la proba orală, câștigând Premiul Special pentru orizontul cultural.

Ce te-a facut să alegi să participi la olimpiada de Limba Română și nu la alte olimpiade ?

În trecut am mai participat la olimpiade de Limba română și de lectură și am avut rezultate foarte bune și în anii trecuți, așa că am decis să continui să-mi testez cunoștințele și în anul acesta. Când eram în clasa a V-a, profesoara mea de limba română m-a îndemnat să particip la olimpiadă și, în mod surprinzător pentru toată lumea, am reușit să ajung la etapa națională. Aș spune că atunci am început să apreciez cu adevărat literatura și să prind drag de cuvânt.

În clasa a VI-a am reușit să mă calific la etapa națională a Olimpiadei Lectura ca Abilitate de Viață unde am obținut Premiul Special pentru originalitate în construirea discursului.

Care sunt prioritățile unui elev olimpic și cum se organizează el, pentru a se pregăti pentru competiții?

Pentru a reuși în orice domeniu este nevoie de un echilibru între muncă și relaxare. Și prin echilibru nu mă refer la un timp identic alocat celor două activități, ci la adaptarea pentru nevoile corpului. Spre exemplu, dacă într-o zi ne simțim obosiți, nu trebuie să ne forțăm să lucrăm, iar dacă mintea cere informații, nu trebuie să ne opunem setei de cunoaștere.

Câtă muncă stă în spatele succesului tău?

După cum spuneam, munca este necesară în aceeași măsură cu relaxarea, deși pentru a excela este nevoie de strădanie și determinare. Însă nu totul este muncă. Aș spune că munca este 80% din reușită, în timp ce celelalte procente sunt completate de plăcere, pasiune și, inevitabil, puțin talent. Însă și acest număr mic influențat de dorință și noroc face o mare diferență în lupta pentru laurii literaturii.

Ce hobby-uri ai?Cum este viața ta în timpul liber?

Viața mea nu constă exclusiv în muncă și studiu, ci este perfect normală. Mărturisesc că am și eu momente în care nu vreau să stau cu gândul la școală. Aș spune că am pasiuni perfect normale: îmi place să socializez cu prietenii, am inevitabil o înclinație către tehnologie și jocuri video în general, îmi place să ascult muzică nederanjat de nimeni și, după cum era și de așteptat, să citesc, după cum îmi permite timpul. De asemenea, îmi place să-mi aștern ideile pe hârtie, să născocesc povești și istorisiri pe cât de apropiate de realitate, pe atât de depărtate de banal.

Căror profesori simți că trebuie să le mulțumești?

Aș dori să le mulțumesc profesoarelor mele de Limba română, care m-au ajutat să văd lumea în culorile literaturii, prof. Mihaela Șanta și Nemeș Ioana. Pentru dumneavoastră, un mulțumesc sincer!

Ce planuri de viitor ai?

Viitorul este atât de aproape și totuși imposibil de văzut. Nu aș putea spune ce așteptări am de la mine pe termen lung și chiar dacă aș ști, probabilitatea ca ideile mele să treacă de încercările vremii este foarte mică. De aceea, răspund la această întrebare cu un simplu și etern „nu știu, niciodată nu am știut”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE