Festivalul concurs județean ”Bühne Frei”, la ediția a IV-a Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 337 Vizualizări

Festivalul concurs județean ”Bühne Frei”, la ediția a IV-a

În cadrul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din  Reghin, în colaborare cu Forumul Germanilor din Reghin, continuă tradiția spectacolului din iubire pentru teatru. Astfel s-a desfășurat a patra ediție a Concursului – Festival în limba germană „Bühne frei”. Proiectul s-a derulat în perioada 25.01.2024 – 05.04.2024  și s-a desfăşurat pe două secţiuni: clasele V-VIII și clasele IX-XII.

„Scopul festivalului are rolul de educarea tinerilor pentru formarea unui comportament adecvat în sălile de spectacole, atât în calitate de spectator, consumator al actului cultural, cât şi în postura de creator al acestuia, descoperirea de noi talente în domeniul artei interpretative și în primul rând  motivarea elevilor să înveţe limba germană”,ne-a declarat Cristina  Friciu, profesor de Limba Germană în cadrul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.

Anul acesta școlar au participat 77 elevi de la diferite școli gimaziale și licee din județul Mureș: Liceului Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș, Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” din Tâergu Mureș, Școala Gimnazială „Augustin Maior” Reghin, Școala Gimnazială Batoș, Colegiul „Petru Maior” din Reghin , Colegiul Național „Unirea” din Tâergu Mureș, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin și Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș . Profesorii coordonatori au trimis până în data de 15 martie 2024 înregistrări video cu scenetele în limba germană cu tema: „Iubesc natura”.

„Pentru că tinerii reprezintă motorul unei comunităţi iar de felul cum purtăm de grijă educaţiei lor depinde si viitorul, am ales să organizăm acest concurs. De asemenea, cultura întreţine viu spiritul omului. Genul dramatic, complex prin structură și cu impact emotional major atât asupra privitorului cât și asupra celui direct implicat în realizarea spectacolului, considerăm că este cel mai potrivit în atingerea scopului dorit.Evenimentul pune în valoare rolul artei performative în promovarea valorilor morale, estetice și sociale, încurajează și stimulează creativitatea celor mici și, totodată, construiește punți de comunicare cu arta teatrală din alte colțuri ale lumii”, a precizat prof. Cristina Friciu.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE