Unde au dispărut coșurile de gunoi din centrul municipiului Târgu Mureș? Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1628 Vizualizări

Unde au dispărut coșurile de gunoi din centrul municipiului Târgu Mureș?

Se întoarce problema gunoiului din Târgu Mure, dar de această dată nu e vorba despre supraîncărcarea tomberoanelor de lângă blocurile din municipiu, ci despre coșurile de gunoi publice din centrul orașului, care lipsesc cu desăvârșire. Ce s-a întâmplat cu ele? Unde au dispărut? Și ce pot face târgumureșeneii împotriva acestui lucru? Nici noi nu știm cu exactitate, cert este că administrația locală a promis „coșuri noi”, dar când se va întâmpla asta? Rămâne de văzut!

De mai bine de două săptămâni zona centrală din Târgu Mureș, altă dată colorată, înfloritoare și cât de cât de cât curată, se află acum într-o stare mai „deranjată”, iar acest lucru se datorează lipsei totale a coșurilor de gunoi publice din „buricul târgului”, adică acele construcții de beton care deserveau drept coșuri menajere de-a lungul Pieței Trandafirilor.

Au mai rămas, ce-i drept, câteva coșuri pe scuarul central al pieței, zonă care nu este chiar așa de circulată de pietoni, aceștia alegând să meargă pe trotuarele adiacente străzii, tocmai pentru a avea acces facil înspre magazinele, restaurantele și locuințele aflate în această zonă. Dar, fix pe aceste trotuare, oamenii sunt nevoiți să își poarte gunoaiele în buzunar până dau de un coș unde să-și arunce mizeria.

Dacă trageți o fugă prin centrul municipiului veți descoperi că pe traseul de la „Poșta Mare” spre Piața „Bernády” și apoi pe Strada Avram Iancu și, cum spuneam, de-a lungul Pieșei Trandafirilor, nu există nici măcar un coș de gunoi, primul „apare în peisaj” abia în intersecția de pe Bulevardul Cetății cu strada Avram Iancu.

Aparent, lipsa acestor coșuri de gunoi este cauzată de înlocuirea lor, cel puțin asta spune administrația municipiului Târgu Mureș. Până acest lucru se va întâmpla, căci încă nu se știe cu exactitate când vor fi montate altele noi, târgumureșenii sunt nevoiți să își poarte gunoiul după ei până acasă, să ne asigurăm totuși că acest oraș rămâne curat, nu-i așa?

Lorena PINTILIE

Foto: foursquare.com – Attila K.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE