Directorul General Knauf Insulation România despre construcția noii fabrici din Târnăveni: “Colaborarea cu comunitatea locală a fost esențială pentru succesul întregului proiect” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1044 Vizualizări

Directorul General Knauf Insulation România despre construcția noii fabrici din Târnăveni: “Colaborarea cu comunitatea locală a fost esențială pentru succesul întregului proiect”

Directorul General Knauf Insulation România despre construcția noii fabrici din Târnăveni: “Colaborarea cu comunitatea locală a fost esențială pentru succesul întregului proiect”
Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation România, cel mai mare investitor din județul Mureș la ora actuală, a declarat în nenumărate rânduri că finalizarea cu succes a investiției din Târnăveni este prioritară pentru companie anul acesta. Fabrica de vată minerală, un proiect de circa 140 de milioane euro, va avea un impact major în economia locală – doar la nivel de piață a muncii va crea peste 100 de job-uri în județ – și va pune Târnăveniul pe harta producției europene, devenind cea mai modernă unitate de producție de vată minerală din regiune. Am stat de vorbă cu domnul Garofeanu ca să aflăm, printre altele, cum a decurs, până acum, procesul de construcție, cum s-a colaborat și care a fost plus valoarea adusă de comunitatea locală.
Reporter: Cum s-a derulat până acum procesul de construcție a fabricii de vată minerală din Târnăveni?
Adrian Garofeanu: Planificarea detaliată a procesului de construcție a fabricii noastre de vată minerală de sticlă din Târnăveni a facilitat semnificativ coordonarea acestuia. Pe tot parcursul acestui proces, echipa noastră s-a ghidat după premisa că monitorizarea atentă a etapelor lucrărilor de construcție este esențială pentru finalizarea cu succes a proiectului. Mai mult, consider că această planificare detaliată a tuturor activităților reprezintă, de fapt, temelia pentru reușită. În plus, cheia succesului constă și în digitalizare, care ne-a permis să gestionăm rapid sarcinile și provocările. În același timp, tot digitalizarea ne-a ajutat la menținerea unei comunicări eficiente, atât intern, cât și extern, cu toți cei implicați în construcția noii fabricii.
Reporter: Cum a fost colaborarea cu echipa dumneavoastră, dar cu ceilalți parteneri implicați în proiectul de construcție?
Adrian Garofeanu: Am colaborat cu furnizori locali, dar și naționali, subcontractați pentru lucrările de modernizare a șantierului de la Târnăveni, ceea ce a avut și are, cu siguranță, un impact pozitiv asupra economiei locale. Colaborarea eficientă cu furnizorii, echipa internă și echipa de proiect a fost fundamentală pentru succesul procesului de construcție. Această reușită reflectă rezultatul unei cooperări strânse cu toți membrii implicați. Le apreciem dedicarea și profesionalismul de care au dat dovadă, aceste calități fiind esențiale în progresul nostru comun. Eforturile susținute ale fiecărui membru au fost cheia reușitei, iar colaborarea lor exemplară a adus contribuții semnificative în fiecare etapă a construcției.
Mai mult, am definit, încă de la început, un lanț clar de comunicare, pe care, bineînțeles, îl îmbunătățim în mod constant. Iar, în ceea ce privește protecția muncii, în timpul lucrărilor de modernizare din interiorul și exteriorul fabricii, am luat toate măsurile necesare pentru a garanta siguranța echipelor implicate, dar și pentru protejarea mediului. Totodată, ne-am propus ca pe întreaga durată a lucrărilor de construcție să menținem un mediu în care fiecare membru să se simtă valorizat și implicat.
Reporter: Care considerați că sunt cele mai mari reușite de până acum în ceea ce privește procesul de construcție a fabricii din Târnăveni?
Adrian Garofeanu: Cu ajutorul întregii echipe de management, am reușit să planificăm, să organizăm și să gestionăm resursele în așa fel încât să ne atingem obiectivele specifice ale construcției noii fabrici din Târnăveni, conform planului. Va fi, cu siguranță, o fabrică modernă, la cele mai înalte standarde europene și va contribui la dezvoltarea economiei locale și la bunăstarea locuitorilor din Târnăveni și din județul Mureș. Scopul nostru final este acela de a crea noi locuri de muncă și de a asigura o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală, atât pentru necesarul intern, cât și pentru piețele din Europa Centrală și de Est.
Reporter: Cum a fost colaborarea cu comunitatea din Târnăveni (locuitori și autorități locale) în timpul procesului de construcție a fabricii?
Adrian Garofeanu: Colaborarea cu comunitatea locală este de o importanță deosebită pentru noi și un pas esențial pe care îl facem către durabilitatea socio-economică. Tocmai de aceea, am abordat actorii locali ca pe niște parteneri egali și am investit în relații de încredere.
Mai mult, ne dorim să fim o parte activă în dezvoltarea comunității din Târnăveni, asigurând, în același timp, un climat sustenabil pe termen lung. Cred că această cooperare constituie o matrice de afaceri interdependentă și ne ajută să formăm un grup bine pregătit, care să sprijine Knauf Insulation în viitor. La scară largă, personalul calificat este principalul nostru atu pentru durabilitatea business-ului și pentru îndeplinirea strategiei noastre de sustenabilitate.
De asemenea, ne dorim să participăm la dezvoltarea comunității locale prin implicare activă, iar până acum, am reușit acest lucru datorită proiectelor pe care le-am derulat pentru locuitorii din Târnăveni. Compania noastră a fost sponsorul principal la numeroase evenimente sportive și culturale importante pentru locuitori. În plus, am pus umărul la finalizarea lucrărilor pentru Casa de Cultură “Mihai Eminescu”, a Liceului Teoretic “Andrei Bârseanu” din Târnăveni, unde am asigurat partea de consultanță a proiectelor pe componenta de termoizolare a fațadelor și interioarelor. De asemenea, împreună cu Primăria din Târnăveni, am oferit doi ani la rând cadouri de Crăciun copiilor din grădinițele și creșele din oraș.
Reporter: Care sunt așteptările dumneavoastră în ceea ce privește viitorul fabricii din Târnăveni? Ce obiective vă propuneți să atingeți?
Adrian Garofeanu: Avem obiective clare, ușor de abordat și menținut pentru viitorul fabricii. Dorim să fim un angajator de încredere pentru oamenii talentați din comunitate. Ne-am propus să creăm peste 100 locuri de muncă dedicate specialiștilor din Târnăveni, dar și din județul Mureș. În același timp, dorim să le asigurăm o pregătire conform standardelor internaționale Knauf Insulation și o remunerație corespunzătoare. Un alt obiectiv este să oferim clienților produse și soluții calitative, mai exact, vata minerală produsă prin tehnologia inovativă ECOSE®, care conține până la 80% materiale reciclate de înaltă calitate. Totodată, vom continua să ne implicăm activ în protejarea mediului pentru generațiile viitoare. Vom investi în comunitate pe termen lung și vom asigura un mediu de lucru sigur, la standardele unei companii internaționale.
Reporter: Cum a fost primită, până acum, fabrica de vată minerală de către comunitatea locală din Târnăveni? Ce feedback și reacții ați observat din partea locuitorilor?
Adrian Garofeanu: Oamenii au înțeles și au privit într-un mod pozitiv amploarea investiției și beneficiile pe care le aducem în comunitate. Locuitorii din Târnăveni văd că lucrurile se întâmplă, văd amploarea investiției și dimensiunile noii fabrici. Feedback-ul este pozitiv, iar mulți localnici doresc să devină parte din familia Knauf. Aceasta este o dovadă a comunicării transparente și a angajamentului nostru de a contribui activ la dezvoltarea zonei.
În 2020 am lansat strategia noastră de sustenabilitate, “Pentru o lume mai buna“. Aceasta se ghidează în jurul unor piloni importanți: oamenii sunt mereu pe primul loc, zero emisii de carbon și zero daune asupra mediului, reciclarea deșeurilor de producție prin urmarea principiilor economiei circulare și susținerea performanței clădirilor prin campanii constante. Acestea sunt obiectivele noastre pe termen lung și credem cu tărie că le vom atinge prin efortul constant pe care îl depunem. Cu direcția noastră de sustenabilitate ne asumăm angajamentul de a reduce deșeurile și poluarea, încurajăm reciclarea, ne respectăm toți angajații în egală măsură și ne străduim să asigurăm un mediu curat și prosper pentru comunitatea noastră.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE