FOTO: Accident aviatic simulat la Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1015 Vizualizări

FOTO: Accident aviatic simulat la Târgu Mureș

Cel de-al cincilea exercițiu în teren desfășurat la Târgu Mureș în cadrul stagiului de perfecționare “Coordonarea și conducerea integrată a acțiunilor operative COS-DSM” a avut ca temă “Accident aviatic” și s-a desfășurat în data de 18 aprilie, la Aeroclubul din municipiul reședință de județ.
În cea de-a treia săptămână de pregătire desfășurată în cadrul Centrului Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență din municipiul Târgu Mureș, a avut loc cel de-al cincilea exercițiu în teren, acesta având un grad ridicat de dificultate ca și în cazul unui eveniment/ catastrofă reală, participanții au acționat operațional cât mai aproape de realitatea unei situații de urgență.
”Conform scenariului, dispeceratul ISU Mureș a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incident în zbor, în municipiul Târgu Mureș, în timpul unei demonstrații la care participau peste 1.000 de persoane. A fost vorba despre producerea unui accident aviatic între două avioane de mici dimensiuni, urmat de incendiu la clădirile din incinta aerodromului. Scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea activității de coordonare a situațiilor de urgență cu victime multiple care implică aplicarea Planului Roșu de Intervenție, cooperarea dintre comandantul operațiunilor de salvare (COS) și directorul operațiunilor de salvare medicală (DSM), precum și cooperarea acestora cu ceilalți reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în astfel de situații de urgență”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș.
La reușita exercițiului și-au adus contribuția și: Aeroclubul Târgu Mureș Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, Serviciul de Ambulanță Mureș, Crucea Roșie Mureș, Serviciului de Ajutor Maltez și un număr apreciabil de voluntari.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE