Péter Ferenc: Construim un sistem de sănătate modern în județul Mureș Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1036 Vizualizări

Péter Ferenc: Construim un sistem de sănătate modern în județul Mureș

Ca urmare a investiţiilor în dezvoltare realizate în ultimii 4 ani, Spitalul Clinic Judeţean Mureş, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean Mureş a beneficiat de aparatură medicală performantă, dar şi de lucrări importante de reabilitare a spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea.

Noile echipamente de ultimă generație din secțiile Spitalului Clinic Județean Mureș, permit pacienților să beneficieze de tratamente non invazive și eficiente.

Spitalul oncologic a fost supus unei renovări complete, iar alte clădiri ale Spitalului Județean sunt în curs de renovare. 

„Este important ca toți cei din comunitatea noastră să primească îngrijiri medicale prompte și eficiente atunci când este nevoie. În acest scop, Consiliul Județean Mureș investește continuu în îmbunătățirea condițiilor din Spitalul Clinic Județean Mureș. În ultimii 4 ani, am achiziționat echipamente medicale pentru spitalele noastre în valoare de peste 100 de milioane de lei. Obiectivul Consiliului Județean este de a renova pas cu pas toate clădirile spitalicești și de a le dota cu tehnologie de ultimă generație”, a subliniat Péter Ferenc , președintele Consiliului Județean Mureș. 

Ca exemplu, el a menționat Clinica de Oncologie Medicală renovată și noul buncăr de radioterapie, inaugurat în 2022, care după predare au ajutat deja la recuperarea a peste 20.000 de pacienți cu cancer. Investițiile, în valoare de 17,5 milioane lei, au fost finanțate din fonduri guvernamentale și din fonduri UE. Tot cu o finanțare europeană în valoare de 27,5 milioane lei, se construiește stația de producere oxigen medical a spitalului, care va fi în curând operațională și va oferi îngrijiri mai sigure pentru pacienții cu insuficiență respiratorie. Ambulatoriul Policlinicii nr. 2 este în renovare și există planuri de renovare a tuturor ambulatoriilor aparținând spitalului județean. 

Președintele Consiliului Județean Mureș a subliniat că, datorită fondurilor europene, modernizarea instituțiilor sanitare se desfășoară într-un ritm mai rapid. 

„În următorii 4 ani, vom realiza o renovare completă a Clinicii de Pneumologie, vom moderniza și extinde Clinica de Urologie, vom dota secția de neonatologie de la Maternitatea Veche, vom moderniza secțiile de terapie intensivă ale spitalului județean și vom construi o secție de terapie intensivă în curtea Clinicii de Boli Infecțioase. Planurile pentru toate acestea au fost întocmite și avem proiecte pentru care am semnat contracte de finanţare”, a declarat  Péter Ferenc despre proiectele aflate în derulare.

Investițiile enumerate vor fi realizate cu fonduri europene și din bani guvernamentali.

Foto: Bereczky Sándor

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE