Continuăm dezvoltarea rețelei de apă potabilă și canalizare în județul Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1088 Vizualizări

Continuăm dezvoltarea rețelei de apă potabilă și canalizare în județul Mureș

Creăm pentru comunitățile noastre condiții de viață adaptate la lumea de astăzi.
Vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a strânge fonduri astfel încât Consiliul Județean Mureș să asigure apă potabilă la robinet pentru fiecare gospodărie din județ, la standardele actuale. În acest an, vom reuși să asigurăm acest lucru locuitorilor din 26 de localități din județul Mureș, prin dezvoltarea rețelei de apă potabilă în Zona de Câmpie și în Valea Nirajului.
Aproximativ 9.000 de locuitori din comunele Cuci, Sânger, Tăureni, Zau de Câmpie, Miheșu de Câmpie, Șăulia și Grebenișu de Câmpie vor avea acum acces la apă potabilă prin rețeaua de apă.
În Valea Nirajului apa potabilă va fi introdusă în gospodăriile din 19 sate din comunele Crăciunești, Acățari, Bereni și Măgherani. Acest proiect va ușura viața a aproximativ 8.000 de locuitori. Lucrările se află în faza finală.
Până în prezent au fost atrase fonduri europene în valoare de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea celor două rețele din județul Mureș, în parteneriat cu Compania Aquaserv.
„Fondurile de la UE au fost foarte utile și prin ele putem să aducem normalitate în comunitățile noastre. Uniunea Europeană trebuie să continue să facă tot ce poate pentru a ajuta regiunile subdezvoltate să recupereze decalajul. Sarcina noastră este să folosim fondurile în mod eficient”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.


Continuăm să dezvoltăm şi să modernizăm sistemul. În acest sens, avem planuri pregătite pentru 26 de comune pentru extinderea rețelelor de apă potabilă, înființarea unor stații de tratare a apei și pentru construirea sistemului de canalizare.
„Pentru a pune în aplicare planurile noastre avem nevoie de resurse, resursele UE pe care România le are la dispoziție. Putem să accesăm și să folosim eficient fondurile europene în beneficiul comunității noastre doar dacă suntem în Parlamentul European atunci când se iau deciziile”, a subliniat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.
Foto: Bereczky Sándor
Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE