Altă ședință ordinară a Consiliului Local Târgu Mureș. Cine e „câinele” și cine-i „coada”? Politic
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 546 Vizualizări

Altă ședință ordinară a Consiliului Local Târgu Mureș. Cine e „câinele” și cine-i „coada”?

Consiliul Local Târgu Mureș s-a întrunit joi, 25 aprilie, în ședință ordinară de lucru. Inițial pe ordinea de zi s-au aflat 22 de proiecte de hotărâre, unul a fost retras și au fost introduse altele, două, în regim de urgență. 

De la clovn…

Ședința a fost deschisă cu dezbaterea proiectului de hotărâre referitor la rectificarea bugetului orașului. S-au cel puțin așa ar fi trebuit. În schimb, intervențiile consilierilor locali s-au transformat într-un schimb de insulte. Întâi, Adrian Mureșan (POL) a izbucnit în râs, în timp ce vorbea Sergiu Papuc (PSD). Sergiu Papuc l-a comparat pe Mureșan cu un clovn. Apoi, după ce a intervenit și președintele de ședință, Kelemen Atilla Márton (UDMR), Sergiu Papuc și-a cerut scuze. Adrian Mureșan i s-a plâns președintelui de ședință că îl nedreptățește și că nu este imparțial, prin faptul că îi comentează intervențiile. „Cam prea des, am impresia, că folosiți poziția dumneavoastră pentru a minimiza sau ataca intervențiile mele.”

Înainte, au fost propuse câteva amendamente, dar după intervenția lui Claudiu Maior, a început o discuție despre cine a votat adoptarea bugetului orașului pentru anul 2024. La acea dată, Claudiu Maior după ce a fost activ pe parcursul votării pe articole, la acordarea votului final și-a închis aparatul de vot. Totuși, bugetul a trecut cu votul lui Călin Moldovan, colegul său de partid și atunci (Pro România) și acum (PSD).

… la „coadă”

După scânteile, totuși, mai degrabă amicale dintre Sergiu Papuc și Adrian Mureșan, a ieșit la rampă, făcând o analogie cu efect boomerang, consilierul PMP, Radu Pescar. Acesta și-a jignit cu dezinvoltură colegul de partid, fără să bage de seamă.

„Da, domnul Moldovan, știu exact cum s-a întâmplat. Știu exact că dumneavoastră ați votat și domnul Maior și-a oprit mașina de vot, adică aparatul de vot. Este exact ca și cum ar vota Kiss și eu m-aș sustrage la vot. Eu știu exact care este câinele și care este coada. Să nu vă imaginați că cineva, în lumea asta, o fost venit cumva de ieri!”, a fost intervenția lui Radu Pescar. Kiss Zoltán e consilier local din partea PMP.

„Domnu Pescar, nu vă supărați, eu cred că nici măcar un inamic, nici chiar un inamic dur al lui domnu Kiss, n-ar fi făcut asta”, a spus Kelemen Atilla Márton. „Știu că nu așa ați vrut, dar așa a ieșit.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE