Tenis: Irina Begu, învinsă de americanca Madison Keys Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

Tenis: Irina Begu, învinsă de americanca Madison Keys

Cu 33 de ani, clasată pe locul 128 în clasamentul mondial, tenismena Irina Begu a suferit o înfrângere în fața lui Madison Keys, în turul doi al competiției de la Madrid. Scorul final a fost 6-7 (3), 6-7 (6), în favoarea lui Keys, care are 29 de ani și este clasată pe locul 20 în lume.

Potrivit gsp.ro, în al doilea său meci la Madrid 2024, Irina Begu a început la ora 12:00 pe Terenul 7, unul dintre terenurile exterioare ale Cutiei Magice. Sub un cer înnorat, dar cu o temperatură vizibil mai ridicată decât în zilele reci anterioare, a întâlnit-o pe Madison Keys într-o luptă pentru un loc în turul al treilea.

A fost doar al doilea lor meci, primul având loc la Miami în 2016, dar acesta a fost primul pe zgură și la Madrid, unde Begu avea rezultate mai bune decât americanca. În trecut, românca obținuse performanțe mai bune, în timp ce americanca ajunsese doar o singură dată până în turul 3, în 2016, când a fost învinsă de o altă jucătoare româncă, Patricia Țig.

Meci plapitant până la final

A fost o luptă palpitantă de la început până la sfârșit, în care rezultatul a rămas incert până la ultima minge. Două tie-break-uri au fost necesare pentru a le separa, cel de-al doilea fiind deosebit de tensionat și încheiat de Madison Keys cu 8-6, la a cincea ei minge de meci.

Americanca a reușit să rupă echilibrul în setul întâi, obținând un break timpuriu în al treilea game și consolidându-l pentru a conduce cu 3-1. Cu răbdare și concentrare, Irina a reușit să revină, egalând la 4, iar cele două au mers apoi într-un tie-break tensionat, în care diferența s-a făcut la câteva puncte.

Potrivit aceleiași surse, setul secund a adus și mai multă intrigă, Begu obținând primul break pentru 3-2, dar Keys a reușit imediat să revină și să se distanțeze la 5-3. Cu toate acestea, românca a reușit să revină, încurajată de susținerea câtorva zeci de români din tribună, printre care s-a numărat și Ion Țiriac, aflat în spatele antrenorului Irinei, Victor Crivoi.

Suspansul a persistat până la ultima minge, iar Begu a avut o șansă la 3-2, având un avantaj de minibreak. A reușit să salveze o minge de meci, dar în cele din urmă s-a înclinat cu 6-8, după două ore și unsprezece minute de luptă neobosită.

(D.C.)

Sursa informații: gsp.ro

Sursa foto: gsp.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE