De la muzica din “Star Trek” la Mozart pe scena Filarmonicii Cultură
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 154 Vizualizări

De la muzica din “Star Trek” la Mozart pe scena Filarmonicii

Iubitorii muzicii de film au avut parte joi şi vineri de două concerte de excepţie ale Filarmonicii Târgu-Mureş, avându-l la pupitrul dirijoral pe Maestrul Shinya Ozaki. Melomanii s-au bucurat de pagini muzicale din filme celebre precum “Chicago”, “The Legend of 1900”, “Star Trek”, “Jurassik Park” sau “Schindlesr’s List”, pata de culoare fiind dată de cei doi solişti ai concertului, László Cristina, pian, şi Roxana Oprea, vioară.

“Pianul călător” poposeşte la Târgu-Mureş

După porţia consistentă cu muzică din filme, melomanii au parte în debutul acestei sătămâni de o nouă bucurie adusă de pianistul Horia Mihail care poposeşte luni, 14 aprilie în Sala mare a Palatului Culturii în cadrul turneului tradiţional „Pianul călător”. Programul este unul extrem de captivant, artistul intrepretând în acest an 100% Mozart, atrăgându-ne atenţia că Mozart este nemuritor.

De la Liszt la Mozart

Dacă la prima ediţie, turneul lui Liszt în Ţările Române, însoţit de un pian de concert, era cel ce inspira această aventură muzicală – menită să aducă bucurie melomanilor din întreaga ţară, dar având şi obiectivul generos de a dărui unui oraş, care nu avea un pian de concert, instrumentul cu drept de folosinţă în următorii ani – anul acesta Mozart, compozitorul ce şi-a petrecut cei mai mulţi ani din viaţă în turneu, este muza călătoriei muzicale a “pianului călător”. După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale ţării, după ce pianul care a fost lăsat în folosinţa comunităţii locale din Mediaş, în 2011, a ajuns la  Roman, la Şcoala de Muzică Sergiu Celibidache, în premieră, la Piteşti, pe 3 aprilie şi la Braşov pe 10 aprilie, Horia Mihail a fost solist şi dirijor interpretând împreună cu orchestrele din cele două oraşe Concertul nr. 12 în la major pentru pian şi orchestră, Concertul nr. 20 în re minor pentru pian şi orchestră şi Concertul nr. 23 în la major pentru pian şi orchestră. De această dată, “Pianul călător” va fi unul 100 % Mozart graţie recitalului lui Horia Mihai de luni seara care va cuprinde două rondouri, două fantezii şi două sonate din creaţia mozartiană, un frumos cadou adus de Filarmonica Târgu-Mureş melomanilor în Săptămâna Mare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE