Salată caldă cu pui şi paste
31 ianuarie 2010Ingrediente(pentru 4 porţii):
500g paste (de preferinţă penne), 4 fileuri din piept de pui, 1/4 cană de ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, 1 ardei gras roşu, 6 fire de anghinare marinată, 1/2 cană de roşii semiuscate, 1 ceapă roşie, 1/3 cană de frunze de busuioc, 2 linguri de oţet din vin roşu, 1/4 cană de apă, piper.
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele într-o cratiţă cu apă sărată, apoi scurgeţi-le. Amestecaţi o lingură de ulei şi usturoiul pisat, ungeţi fileurile de pui. Curăţaţi ardeiul de seminţe şi coaceţi-l pe grătar. Prăjiţi puiul pe grătar la foc mediu. Tăiaţi în bucăţi ardeiul copt şi fileurile de pui. Puneţi-le apoi într-un castron, împreună cu pastele, anghinarea tăiată în patru, roşiile tăiate pe jumătate, ceapa tocată mărunt şi busuiocul. Amestecaţi bine restul de ulei, oţetul, apa şi piper după gust, turnaţi sosul peste pui şi paste şi amestecaţi-le, pentru ca aromele să se îmbine.
Lasă un comentariu