Îngheţata artizanală la Restaurantul Dona din centrul oraşului Târgu Mureş!
16 iunie 2016De ce îngheţata artizanală?Trebuie să ştii că există câteva deosebiri esenţiale între îngheţata artizanală şi cea industrială!
Prima dintre ele este conţinutul de grăsime al îngheţatei, în corelaţie cu cremozitatea ei. Îngheţata artizanală conţine 0-8% grăsime. În cazul îngheţatei industriale această valoare este mult mai ridicată şi ajunge de regulă, la proporţia de 15-18%. Diferenţele calitative nu necesită multe explicaţii: cremozitatea îngheţatei artizanale este dată de materialele de bază naturale folosite, în timp ce cremozitatea îngheţatei industriale rezultă din conţinutul de grăsime ridicat, dăunător sănătăţii.
Materialele de bază. Îngheţata artizanală se prepară din lapte, frişcă animală sau vegetală, zahăr şi fructe proaspete, îngheţata industrială se produce din lapte praf, apă, arome, esenţe şi coloranţi artificiali. Îngheţata artizanală rămâne mereu proaspătă. În plus, ea se prepară doar în funcţie de consumul zilnic, productia fiind corelată cu acesta.
La Restaurantul Dona poţi savura arome speciale de fructe ( mango, capsuni, etc) sau sortimente speciale cu cookies, create zilnic de către echipa restaurantului. Servirea este atât sub formă de globuri la cornet pe care le poţi combina ca număr şi arome dupa gustul tău, fie sub formă de desert special, în diferite combinaţii asortate cu fructe, frişcă şi alte surprize delicioase!
Zilele de vară se răcoresc cu îngheţata artizanală fresh şi delicioasă de la Restaurantul Dona!
Lasă un comentariu