Peste 723.000 de fermieri care au depus cereri și-au primit deja subvențiile Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 260 Vizualizări

Peste 723.000 de fermieri care au depus cereri și-au primit deja subvențiile

Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări că subventiile pentru agricultură vor fi plătite integral înainte de termenul limită.

 

În ultima ședință de guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că România a primit luna aceasta peste 400 de milioane de lei din fonduri europene pentru rambursarea plăților aferente din Fondul european de garantare agricolă si pentru cele aferente lunii decembrie 2017, dând asigurări că fermierii își vor primi subvențiile în avans față de termenul limită impus de prevederile europene.

„Mă bucur să vă pot anunța că, în acest an, fermierii își vor primi în avans subvențiile pentru agricultură. De precizat este că anul trecut ele au fost plătite la timp, spre deosebire de anul 2016. Pe 3 februarie, au intrat în conturile României peste 400 de milioane de euro, sumă ce reprezintă rambursarea plăților aferente din Fondul european de garantare agricolă și aferente lunii decembrie 2017. Această sumă se adaugă la cea primită pe 5 ianuarie, în valoare de peste 660 de milioane de euro. Sunt deja peste un miliard de euro pentru fermierii români, ceea ce reprezintă 60% din plafonul aprobat de 1,8 miliarde euro”, a declarat premierul în deschiderea ședinței de guvern.

Aceasta mai spune că, până în prezent au ajuns la fermieri 1,3 miliarde de euro, adică 70% din plafon.

Este vorba de peste 723.000 de fermieri care au primit subvenții, din totalul de 885.000 care au depus cereri, conform reprezentanților APIA.

Sursă selectivă: Agroromania

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE