- admin
- 0 comentarii
- 58 Vizualizări
Ca sarea in bucate
20 ianuarie 2009Sarea este un mineral cunoscut şi sub numele de clorură de sodiu. Sodiul ajută la menţinerea unei concentraţii corecte a fluidelor corporale, joacă un rol important în transmiterea impulsurilor electrice către terminaţiile nervoase şi contribuie la absorbţia nutrienţilor în celule. Organizaţiile mondiale axate pe sănătate şi medicină au anunţat că, în toate ţările dezvoltate, se consumă sare în exces, un obicei care este la fel de periculos ca fumatul, alcoolismul, sedentarismul sau obezitatea.
Sodiul este prezent şi în aditivi alimentari, precum bicarbonatul de sodiu sau monosodiu glutamat (E 621). Aşadar, problema nu este în cele 2-3 grame de sare pe care le adăugăm noi în mâncare, ci în cantităţile mari de sare care fac parte din compoziţia alimentelor procesate. Citirea etichetelor poate să fie greoaie. Ele dau, de obicei, conţinutul în sodiu al produsului, şi nu pe cel de sare. Pentru a calcula cantitatea de sare trebuie înmulţit conţinutul de sodiu cu 2,5.
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu