Cauți soluții pentru a ilumina spațiul exterior al casei tale? Iată cum să-ți transformi curtea cu ajutorul luminilor! Diverse
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Cauți soluții pentru a ilumina spațiul exterior al casei tale? Iată cum să-ți transformi curtea cu ajutorul luminilor!

Iluminatul este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți amenajezi curtea, grădina sau terasa. Dacă deții o casă cu o curte mare, cel mai probabil îți place să-ți petreci o mare parte din timpul liber acolo, însă acest lucru este greu de realizat dacă nu ai minimul de confort asigurat. Vrei să te bucuri seara de un pahar de vin într-o atmosferă liniștită pe terasă? Ai nevoie de o curte luminată după bunul tău plac, pentru a te simți cât mai confortabil.

Care sunt cele mai utilizate metode de iluminare exterioară?

  1. Lămpi solare

Lămpile solare sunt o investiție foarte bună, întrucât acestea prezintă multiple avantaje și sunt extrem de practice:

  • Acestea utilizează energie solară, deci nu au nevoie de electricitate. Acest lucru se realizează prin colectarea energiei solare și transformarea ei în energie electrică, prin intermediul unui panou solar încorporat în aceste lămpi;
  • Lămpile solare pot fi montate extrem de ușor și de către oricine, deoarece nu necesită niciun cablu sau sursă de curent;
  • Lămpile solare pentru grădină pot fi montate oriunde, datorită faptului că nu sunt ca lămpile tradiționale. Practic, neavând nevoie de o sursă de energie electrică, le poți așeza oriunde ți se pare ție că s-ar potrivi sau că ai avea nevoie de ele. 
  1. Proiectoare cu led

Proiectoarele cu led reprezintă sisteme de iluminat de mare putere. Ele pot fi folosite pentru a lumina arii destul de extinse, precum terenuri de sport, parcări sau grădini. Dacă doreșți să ai în curte unul sau mai multe astfel de dispozitive, pe site-ul Led-zone.ro găsești o gamă variată de proiectoare cu led, care se potrivesc perfect unei grădini. Există diverse tipuri de proiectoare led în funcție de necesitățile tale: clasice, RGB, slim. Acesta este cel mai variat mod de iluminare, întrucât ele vin într-o paletă foarte largă de modele:

  • Proiectoare led cu senzor- reprezintă soluția ideală pentru iluminatul în gospodăria ta, ele putând fi amplasate fie în zonele acoperite, precum o verandă sau un foișor, fie în zonele deschise, în curte sau grădină. Acestea îți oferă confortul necesar pentru a te putea relaxa în timpul liber. Sunt extrem de utile prin faptul că se declanșează pe baza unui senzor de mișcare, ce identifică eventualele intrări prin efracție, sau pur și simplu te ajută să ai o vizibilitate mărită asupra proprietății tale.
  • Proiectoare led cu acumulator- acestea pot fi încărcate fie la priză de perete, fie la mașină și sunt o alternativă destul de utilizată.
  • Proiectoare led cu panou solar- reprezintă o alegere ideală dacă nu dispui de o sursă de curent. Se încarcă pe același principiu ca și lămpile solare, oferindu-ți însă o lumină mult mai puternică.
  1. Luminile ambientale

Dacă îți dorești un decor feeric și original, poți opta pentru luminile ambientale, ce îți conferă o atmosferă intimă unde să te relaxezi. Ai și aici destule opțiuni pe care le poți alege. Decide-te asupra unor lumini calde, precum ghirlandele luminoase. Acestea pot fi de dimensiuni diferite, sub formă de becuri vintage sau tip perdea. Se amplasează atât în spațiile deschise, precum o terasă sau o curte, cât și într-un spațiu acoperit, precum un foișor.

Așadar, când vine vorba despre alegerea perfectă, ține cont în primul rând de tipul de iluminare care ți se potrivește ție și optează pentru un sistem de lumini care să îți transforme curtea într-un loc de poveste.

Sursa foto: Unsplash.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE