Tăiatul porcului. Sfaturi utile din partea DSVSA Mureș
27 noiembrie 2021Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă intensifică tradiționalul tăiat al porcului, fapt pentru care, reprezentanții DSVSA Mureș, prin vocea directorului executiv adjunct dr. Lucian Goga, vin cu anumite precizări privind măsurile ce se impun în ce privește sacrificatul porcilor.
„Mă adresez în principal gospodarilor din județul Mureș. Începe sezonul sacrificarilor tradiționale a porcilor în gospodăriile populației. Prin urmare vin cu câteva sfaturi utile. Astfel, carnea de porc rezultată în urma sacrificării este destinată exclusiv consumului familial, fiind interzisă comercializarea acesteia. De asemenea, este obligatorie efectuarea examenului trichineloscopic, astfel va veți proteja sănătatea dumneavoastră și a familiei. Cand vă veți prezenta la medicul veterinar, predați crotalia auriculara a porcului astfel încât acesta să fie scăzut din Baza Națională de Date. Orice modificare a cărnii sau organelor trebuie semnalata medicului veterinar. Respectând acestea veți evita riscul de îmbolnăvire. Aceștia sunt pilierii diafragmatici, care trebuie prezentați medicului veterinar pentru efectuarea examenului trichineloscopic”, a precizat dr. Goga Lucian.
(Redacția)
Lasă un comentariu