AUR Mureș acuză ”trădarea politicienilor români” în cazul Liceului Teolog Romano-Catolic Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 704 Vizualizări

AUR Mureș acuză ”trădarea politicienilor români” în cazul Liceului Teolog Romano-Catolic

Un complet de judecată al Secției de Contencios Administrativ și Fiscal al Înaltei Curți de Casație și Justiție a României a admis marți, 3 mai 2022, recursurile formulate de pârâţii Ministerul Educaţiei şi Liceul Teologic Romano-Catolic „II. Rakoczi Ferenc” împotriva Încheierii din 15 octombrie 2019 şi Sentinţei nr. 119 din 29 noiembrie 2019 a Curţii de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

Practic, Instanța Supremă din România a menținut o sentință a Curții de Apel Târgu Mureș care a anulat ordinele ministeriale de reînființare, în anul 2018, a Liceului Teologic Romano Catolic ”II Rakoczi Ferenc” din Târgu Mureș, după ce Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională legea din februarie 2018 prin care Parlamentul României a adoptat o lege de reînființare a unității de învățământ.

Părțile din dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție au fost: Colegiul Național ”Unirea” – intimat (reclamant), Asociația Civică pentru Demnitate în Europa – intimat (reclamant), Partidul Mișcarea Populară – intimat (reclamant), Ministerul Educației – intimat (pârât), Ministerul Educației – recurent (pârât), Liceul Teologic Romano-Catolic ”II Rakoczi Ferenc” – recurent (pârât).

Joi, 5 mai, Biroul de presă al AUR Mureș a remis un comunicat de presă intitulat ”Liceul Romano-Catolic de la Târgu Mureș nelegal înființat!”, în care se precizează că ”în esență este desființată pentru a treia oară această instituție de învățământ, de fiecare dată nu a fost respectată legea deși toată clasa politică românească s-a făcut preș în fața doleanțelor UDMR-ului, emițând chiar legi neconstituționale.”

Asaltul asupra Colegiului Unirea și a învățământului românesc de prestigiu din Târgu Mureș a pornit prin tensiunile cauzate de către retrocedarea nelegală a clădirii către Biserica Romano-Catolică, respectiv ONG-ul „Statusul Romano-Catolic”, care a primit clădirea Colegiului „Unirea”. Din acel moment, clasele cu predare în limba română au fost constant hărțuite, încercându-se repetarea scenariului de la Liceul Bolyai unde elevii români au fost înlăturați din instituție. Chiar și astăzi municipalitatea este nevoită în condițiile date să plătească zeci de mii de euro chirie pentru ca elevii români să poată continua studiile în clădirea oricum ignorată și aflată în constantă degradare. Prin trădarea politicienilor români, a unor inspectori școlari și prin legi neconstituționale, s-a încercat de trei ori fondarea acestui liceu romano-catolic, rezultate evidente fiind confirmate din nou de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Legea este sfântă și s-a expus în mod clar că această instituție nu poate fi înființată în condițiile date. Pentru satisfacerea ambițiilor UDMR-iste, suferă elevi care sunt segregați pe motive etnice, suferă profesori transferați între instituții iar acești elevi riscă să rămână cu diplome nerecunoscute”, se menționează în comunicat.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE